Αφρικάνικη σκόνη θα «πνίξει» τις επόμενες ημέρες τη χώρα – Που θα σημειωθούν βροχές

Αφρικάνικη σκόνη θα «πνίξει» τις επόμενες ημέρες τη χώρα – Που θα σημειωθούν βροχές

Αρκετά αυξημένες αναμένεται να είναι συγκεντρώσεις σκόνης τις επόμενες ημέρες στην ατμόσφαιρα του Κεντρικού και του Νοτίου Αιγαίου, καθώς ξεκίνησε τη κίνησή του προς τα νότια της Κρήτης το αφρικανικό βαρομετρικό χαμηλό, που το πρωί της Τρίτης βρισκόταν στις ακτές της Λιβύης.

Κατά τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, βροχές αναμένεται να σημειωθούν κυρίως στην Κρήτη, ενώ από την νύχτα απόψε τα φαινόμενα θα ενισχυθούν και θα επεκταθούν στο Νότιο και αργότερα στο Κεντρικό Αιγαίο.

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι της Τετάρτης κατά κύριο λόγο στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και στις Νότιες Κυκλάδες, ενώ ασθενέστερες βροχές θα σημειωθούν αύριο στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο. Φαινόμενα αναμένονται και την Πέμπτη, κυρίως στο Νότιο Αιγαίο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα αφρικανικά βαρομετρικά χαμηλά αυτού του τύπου δημιουργούνται στην υπήνεμη πλευρά της οροσειράς του Άτλαντα. Κινούνται ταχύτατα προς ανατολάς, ενώ ένα από τα χαρακτηριστικά τους είναι η μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων σκόνης προς την Ανατολική Μεσόγειο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.