Καιρός: Νέα ενημέρωση για την κακοκαιρία – Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν καταιγίδες (βίντεο)

Καιρός: Νέα ενημέρωση για την κακοκαιρία – Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν καταιγίδες (βίντεο)

Η επέλαση της κακοκαιρίας θα ξεκινήσει από απόψε το βράδυ και θα παραμείνει σε εξέλιξη μέχρι την Πέμπτη, σύμφωνα με το meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Για την επερχόμενη κακοκαιρία έχει ήδη εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού η ΕΜΥ, η οποία, πέραν των βροχών και των καταιγίδων, «βλέπει» και χαλαζοπτώσεις.

Σύμφωνα με το meteo το Αφρικανικό χαμηλό που θα «γεννήσει» τη νέα κακοκαιρία ξεκίνησε από το πρωί της Τρίτης την κίνησή του προς τα νότια της Κρήτης. Κατά τις επόμενες ώρες της Τρίτης, βροχές αναμένεται να σημειωθούν κυρίως στην Κρήτη, ενώ από την νύχτα της Τρίτης 14/01 προς Τετάρτη 15/01 τα φαινόμενα της κακοκαιρίας θα ενισχυθούν και θα επεκταθούν στο Νότιο και αργότερα στο Κεντρικό Αιγαίο.

Οπως επισημαίνει το meteo για την κακοκαιρία, από το μεσημέρι της Τετάρτης καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά κύριο λόγο στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τις Νότιες Κυκλάδες, ενώ ασθενέστερες βροχές θα σημειωθούν την ίδια ημέρα στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο.

Φαινόμενα, ωστόσο, αναμένονται και την Πέμπτη 16/01, κυρίως στο Νότιο Αιγαίο. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται ο ολικός υετός (βροχή, εν προκειμένω) που αναμένεται έως το βράδυ της Τετάρτης 15/01:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το meteo τονίζει ότι τα Αφρικανικά χαμηλά αυτού του τύπου δημιουργούνται στην υπήνεμη πλευρά της οροσειράς του Άτλαντα. Είναι μικρότερα σε μέγεθος από τις συνήθεις Μεσογειακές υφέσεις και κινούνται ταχύτατα προς ανατολάς, ενώ ένα από τα χαρακτηριστικά τους είναι η μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων σκόνης προς την Ανατολική Μεσόγειο. Ως αποτέλεσμα, πέρα από τα φαινόμενα τις κακοκαιρίας, κατά τις επόμενες ημέρες αναμένονται αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.