ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Έβρασε» σήμερα η Ελλάδα: Στους 35 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος – Έρχονται 40αρια

«Έβρασε» σήμερα η Ελλάδα: Στους 35 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος – Έρχονται 40αρια

Υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν και σήμερα στην Ελλάδα, αν και ήταν χαμηλότερες από την Τρίτη. Μάλιστα αναμένεται ένα νέο κύμα καύσωνα από την Πέμπτη.

Η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στη Βαγιωνιά Ηρακλείου και ήταν 35,3 βαθμοί Κελσίου, ενώ ακολούθησαν η Γόρτυνα Ηρακλείου (34,7) και η Πλώρα Ηρακλείου (34,6), σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Έρχονται 40αρια από την Πέμπτη

Ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει υπερβολικά, με νέο 40αρι να έρχεται αλλά και κύμα ζέστης από αύριο.

Ο καιρός αλλάζει με την θερμοκρασία να «χτυπάει» 40αρια από την Πέμπτη, ενώ έρχεται και νέο κύμα ζέστης.

Μάλιστα, ο Γιάννης Καλλιάνος είπε πως από την Πέμπτη θα αυξηθεί η θερμοκρασία σε όλη την χώρα. Επιπλέον, πρόκειται να έρθει ένα δεύτερο καινούργιο κύμα ζέστης.

Έτσι, το δεύτερο κύμα καύσωνα θα χαρακτηρίζεται από ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, αλλά και από μεγάλη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης.

Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι η ζέστη θα κορυφωθεί το τριήμερο Παρασκευής, Σαββάτου, Κυριακής και αναμένεται να φτάσει μέχρι τους 40 βαθμούς Κελσίου, σε τοπικό επίπεδο. Οι υψηλές λοιπόν, θερμοκρασίες στο δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου, είναι κάτι σπάνιο συμπλήρωσε, ωστόσο, από την ερχόμενη Τρίτη υποχωρεί η ζέστη και η θερμοκρασία θα επιστρέψει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ακολουθεί ο καιρός των επόμενων ημερών:

Πέμπτη
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Επίσης, ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική και οι άνεμοι θα πνέουν, στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή
Γενικά αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα κεντρικά και τα βόρεια.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες στην ατμόσφαιρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια της ηπειρωτικής Ελλάδας και στα νησιά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σάββατο και Κυριακή
Γενικά αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα κεντρικά και τα βόρεια.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες στην ατμόσφαιρα.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και μόνο στο Αιγαίο το Σάββατο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 με 37 και κατά τόπους στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.