ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Έρχεται καύσωνας: Μέχρι και 42 βαθμούς θα ανέβει ο υδράργυρος! – Ποιες θα είναι οι δύσκολες ημέρες

Έρχεται καύσωνας: Μέχρι και 42 βαθμούς θα ανέβει ο υδράργυρος! – Ποιες θα είναι οι δύσκολες ημέρες

Εισβολή θερμών αέριων μαζών αναμένεται τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα, ανεβάζοντας το «θερμόμετρο» σε επίπεδα άνω των 40 βαθμών Κελσίου.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Αστεροσκοπείου Αθηνών και του meteo.gr, οι αέριες μάζες θα επηρεάσουν το σύνολο της χώρας τουλάχιστον έως και την Παρασκευή, 31 Ιουλίου.

Έτσι, από αύριο θα υπάρξει σταδιακή και προοδευτική αύξηση της θερμοκρασίας, οι οποίες το τριήμερο Τετάρτη – Παρασκευή θα «σπάσουν» το φράγμα των 40 βαθμών Κελσίου.

Κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, μάλιστα, οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Σε ότι αφορά τα στοιχεία του καιρού για αύριο Δευτέρα, 27 Ιουλίου, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θα είναι γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στη Μακεδονία και πιθανώς στα ορεινά της Θράκης και της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο και βαθμιαία στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Αναλυτικά…

Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά βορειοανατολικοί εως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία και Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 πρόσκαιρα το πρωί στην κεντρική Μακεδονία έως 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Πιθανότητα τοπικών όμβρων τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά από βόρειες διευθυνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες και Κρήτη
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα
Καιρός: Aίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.