ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» διέψευσε τις προβλέψεις: Πάει νότια – Πού κινείται τις τελευταίες ώρες (upd 3)

Ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» διέψευσε τις προβλέψεις: Πάει νότια – Πού κινείται τις τελευταίες ώρες (upd 3)

Αλλάζει πορεία o, λεγόμενος «μεσογειακός κυκλώνας», «Ιανός» και όπως προβλέπει το windy.com δεν θα περάσει από το κέντρο της Πελοποννήσου τις επόμενες ώρες και μάλλον θα κινηθεί γενικά νότια και ανατολικά,

Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι τα φαινόμενα δεν θα είναι έντονα, αλλά αν επαληθευτεί η πρόβλεψη του windy.com η ισχύς του απέχει πολύ από το κλίμα τρόμου που περνά μερίδα των ΜΜΕ και η κυβέρνηση,

Η κατεύθυνση του μεσογειακού κυκλώνα είναι νότια, και μέχρι το Σάββατο αναμένεται να εξασθενήσει, περνώντας από τη δυτική Πελοπόννησο και τα Επτάνησα, με πορεία νότια, για να περάσει δυτικά της Κρήτης.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών αναφέρει πως ο «ΙΑΝΟΣ» θα κινηθεί ενισχυόμενος προς το Κεντρικό Ιόνιο και τη ΒΔ Πελοπόννησο, όπου θα βρεθεί τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 18/09, ωστόσο η τροχιά που θα ακολουθήσει στη συνέχεια παραμένει αβέβαιη, με πιθανότερο σενάριο να στραφεί νότια.

Για την ώρα πάντως ο «Ιανός» έχει κάνει αισθητή την εμφάνισή του σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη και τα παράλια της δυτικής Πελοποννήσου, χωρίς να έχει προκαλέσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.


(Ανανέωση 02.00): Τα μεσάνυχτα, το κέντρο του μεσογειακού κυκλώνα βρισκόταν περίπου 30 χλμ δυτικά από την Κεφαλονιά και την Ζάκυνθο και κινείται με χαμηλή ταχύτητα ανάμεσά τους.

Τα ξημερώματα αναμένεται να ενταθούν τα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή και ισχυρή θα είναι η καταιγίδα που θα πλήξει και τα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας, αλλά μέχρι εκεί:

Η πορεία του θα αλλάξει και αντί για τα ηπειρωτικά της χώρας, αναμένεται να κινηθεί νότια, διαψεύδοντας αυτούς που περίμεναν περίπου την συντέλεια του κόσμου από ένα φαινόμενο το οποίο σε καμία περίπτωση δεν προσφερόταν για δραματατοποίηση και σόου από τους κυβερνητικούς.

Και αυτό το ήξεραν, αλλά πλέον η συνταγή είναι: «Τρομοκρατία ακόμα και στον καιρό για να φανεί ότι παράγουμε έργο».

Και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ να συναγωνίζονται το ένα το άλλο στην παραγωγή φόβου: Ως «Νύχτα αγωνίας για τα νησιά του Ιονίου» περιέγραφε το OPEN σε «έκτακτο δελτίο» την βροχή και τους ανέμους σε Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.