Αλλάζει ο καιρός: Τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας της Παρασκευή

Αλλάζει ο καιρός: Τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας της Παρασκευή

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες τις θερμές ώρες στα ηπειρωτικά, τοπικοί όμβροι στα βόρεια, στα κεντρικά ορεινά και καταιγίδες στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά αναμένονται για σήμερα, Παρασκευή 28 Μαϊου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr, θα πνέουν ασθενείς και τοπικά μέτριοι άνεμοι στα πελάγη, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Πιο αναλυτικά, προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες στη Μακεδονία, στη Θράκη και στα ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας και της Ηπείρου. Τα φαινόμενα στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 27 βαθμούς), 18 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 30 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 11 έως 26 βαθμούς), 16 έως 29 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 16 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο γενικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ, στο Κεντρικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και αργότερα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και αργότερα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και στον Κορινθιακό Κόλπο τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Αττική
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα βόρεια περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στο Σαρωνικό από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες κυρίως στα γύρω ορεινά περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το απόγευμα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.