
Εντυπωσιακός διπλός υδροστρόβιλος παρατηρήθηκε σήμερα το πρωί της Τετάρτης στον Αργοσαρωνικό, με τους κατοίκους των μικρών νησιών να καταγράφουν στα κινητά τους το φαινόμενο.
Σε «διπλό υδροσίφωνα» αναφέρθηκε σε ανάρτησή του και ο Θοδωρής Κολυδάς συνοδεύοντάς την με φωτογραφίες από το Αγκίστρι.
Ο υδροστρόβιλος εμφανίζεται ως δίνη πάνω από τη θάλασσα, μέρες με πολλή ζέστη και υγρασία
Υδροστρόβιλος στο Αγκίστρι
Το φαινόμενο υδροστρόβιλος εμφανίζεται αρκετά συχνά πλέον στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας και σύμφωνα με τους ειδικούς οφείλεται στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Εμφανίζεται ως δίνη ανάμεσα σε ένα «καταιγιδοφόρο νέφος» και της επιφάνειας της θάλασσας και παρατηρείται σε ημέρες με πολλή ζέστη και υγρασία.
Κύριο αίτιο εμφάνισης του φαινομένου αυτού είναι η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ υδάτινων επιφανειών και ανώτερων ατμοσφαιρικών στρωμάτων.
Εντυπωσιακός #υδροστρόβιλος καταγράφηκε σήμερα το πρωί στο #Σαρωνικό, στην περιοχή του Αγκιστρίου και της Αίγινας !!!🌪🌪
Πηγή: Alexandros Moschovos/ METEOCLUB pic.twitter.com/6GVnbOKinT
— Forecast Weather Greece (@ForecastGreece) October 1, 2025
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.