ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η πρόγνωση του Κ.Μαρουσάκη για τα Χριστούγεννα – «O Άγιος Βασίλης θα μας έρθει και φέτος από τη θάλασσα;»

«Το Σαββατοκύριακο έρχεται μια θερμή αέρια μάζα από την Αφρική»

Η πρόγνωση του Κ.Μαρουσάκη για τα Χριστούγεννα – «O Άγιος Βασίλης θα μας έρθει και φέτος από τη θάλασσα;»

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης δημοσίευσε μία ανάρτηση στα social media στην οποία αναφέρει ότι «οι καμήλες του Νότου νικάνε τις αρκούδες του Βορρά, παρότι το ημερολόγιο θα δείχνει Δεκέμβρη! Λέτε ο Άγιος Βασίλης να μας έρθει και φέτος από τη θάλασσα;».

«Το Σαββατοκύριακο έρχεται μια θερμή αέρια μάζα από την Αφρική» σημειώνει, δε, για τον καιρό των επόμενων ημερών.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

«Επιμένει ο άστατος καιρός και σήμερα, ενώ από αύριο περιορίζεται προς τα νοτιοανατολικά και βορειοδυτικά τμήματα της χώρας μας. Μάλιστα από Παρασκευή ανεβαίνει αρκετά και η θερμοκρασία για να οδηγηθούμε σε ένα Σαββατοκύριακο ανοιξιάτικο με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, νοτιάδες, αραιές συννεφιές κατά τόπους πιο πυκνές, λίγες βροχές και αφρικανική σκόνη.

Οι καμήλες του νότου νικάνε τις αρκούδες του βορρά παρά ότι το ημερολόγιο θα δείχνει Δεκέμβρη! Λέτε ο Άγιος Βασίλης να μας έρθει και φέτος από τη θάλασσα;

Όμορφη ημέρα σε όλες και όλους!

Από την πλευρά του, ο Σάκης Αρναούτογλου είπε ότι καλό θα ήταν να απολαύσουμε την ηλιοφάνεια των επόμενων ημερών, καθώς από την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου ο καιρός θα χαλάσει ξανά. Όχι ότι θα έρθει κάποιο κρύο, καθώς οι νοτιάδες θα είναι ξανά το κύριο χαρακτηριστικό, αλλά θα πέσουν αρκετές και δυνατές βροχές».

H πρόγνωση από την ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες

Ο καιρός την Πέμπτη

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα στα βορειοδυτικά.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα δυτικά θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 16 βαθμούς, στα κεντρικά και τα νότια τους 20 με 21 και στη νότια νησιωτική χώρα τους 22 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά έως 5 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα στα βορειοδυτικά.

Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους, τοπικά στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Κρήτη με πιθανότητα τοπικών βροχών.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες, βαθμιαία βελτίωση στα βόρεια.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος, βαθμιαία αραιές νεφώσεις.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά όπου θα σχηματιστούν και ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς στα βόρεια ηπειρωτικά, τους 20 με 22 στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τους 21 με 23 στα νησιά του Αιγαίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Σε όλη τη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Τοπικές βροχές ενδέχεται να σημειωθούν στα δυτικά, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού αιγαίου. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στο Αιγαίο 6 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.