ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Καιρός: Μια υπέροχη θερμή Πρωτοχρονιά διαψεύδει για άλλη μια φορά τις αερολογίες περί «κλιματικής αλλαγής» (upd)

Ο μεσογειακός χειμώνας και οι νοτιάδες της Ελλάδας δίνουν εξαιρετικές καιρικές συνθήκες

Καιρός: Μια υπέροχη θερμή Πρωτοχρονιά διαψεύδει για άλλη μια φορά τις αερολογίες περί «κλιματικής αλλαγής» (upd)

(Ανανέωση – Αρχικό δημοσίευμα 12.23): Τα Χριστούγεννα πέρασαν με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και η Πρωτοχρονιά θα έχει επίσης τον ίδιο καιρό!

Πρωτοφανές; Οχι, αρκετά συνηθισμένο! Οι ηλιόλουστες πρωτοχρονιές είναι χαρακτηριστικό της Ελλάδας, όχι κάθε χρόνο, βέβαια, αλλά μέσα στην δεκαετία, δύο ή τρεις πρωτοχρονιές έχουν καλό καιρό από άποψη ηλιοφάνειας.

Διαψεύδοντας και πάλι όσους εξακολουθούν να αναφέρονται στον μύθο της «κλιματικής αλλαγής»

Οι πρώτες μετεωρολογικές ενδείξεις κάνουν λόγο για «ιστορική ζέστη», σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Ωστόσο, το κρύο θα έρθει, φυσιολογικά, μέσα στον Ιανουάριο, αλλά για την ώρα οι νοτιάδες θα δώσουν υψηλές θερμοκρασίες!

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης που βλέπει» νέα άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες, αναφέροντας σε ανάρτησή του στο Facebook ότι «και αν νομίζουμε ότι «ξεμπλέξαμε» με του καιρού τα τερτίπια μάλλον είμαστε λάθος μιας και προς την Τρίτη αναμένουμε και νέα άνοδο της θερμοκρασίας όπου προς τα ανατολικά και νότια θα ξεπεράσουμε και τους 20°.

Θερμοκρασίες κοντά στους 21° με 23° είναι αρκετά πιθανές προς τα ανατολικά ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Κατά τον ίδιο «καθώς θα πηγαίνουμε προς την Πρωτοχρονιά ο υδράργυρος θα αρχίσει να υποχωρεί για να πούμε ότι θα πλησιάσουμε πιο κανονικές για την εποχή τιμές, μια πτώση όμως η οποία δεν θα διαρκέσει για πολύ μιας και στη συνέχεια αναμένουμε νέα «επίθεση» των θερμών αερίων μαζών προς τη χώρα μας».

Η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) προβλέπει ότι μια υπερθέρμανση του πλανήτη από 2,5 βαθμούς Κελσίου έως 4 βαθμούς Κελσίου θα μείωνε το παγκόσμιο ΑΕΠ κατά 2% έως 5% έως το έτος 2100…

Ξεχνούν όμως να μας πουν ότι η παγκόσμια οικονομία θα είναι, έως το 2100, μεταξύ 300% και 500% μεγαλύτερη από ότι είναι αυτή τη στιγμή.

Το επιχείρημα αυτό απομυθοποιεί ότι η κλιματική αλλαγή θα έχει αξιοσημείωτο αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας έχει δηλώσει ότι μέχρι το έτος 2040 ο πλανήτης μας θα εξακολουθεί να λαμβάνει μόνο το 5% περίπου των ενεργειακών του αναγκών από ανανεώσιμες πηγές (συμπεριλαμβανομένης της καύσης δέντρων ή «βιομάζας»).

Εάν οι τρελοί πράσινοι, μας εμποδίσουν να χρησιμοποιήσουμε ορυκτά καύσιμα, υπάρχει μόνο μία βεβαιότητα, πολλοί άνθρωποι θα πεθάνουν από το κρύο και την πείνα.

Φυσικά, η πλειονότητα των, ανίδεων οπαδών της υπερθέρμανσης του πλανήτη πιστεύουν στην πραγματικότητα ότι ο κόσμος πλησιάζει στο τέλος του.
Η πιο πρόσφατη τρομερή ανοησία είναι ότι τα πάντα στο κέντρο του Λονδίνου θα είναι κάτω από το νερό λόγω της υπερθέρμανσης.
Ορισμένοι πιστεύουν ότι ο πλανήτης δεν θα επιβιώσει και ότι δισεκατομμύρια θα πεθάνουν καθώς τα νερά θα κατακλύσουν πόλεις.
Το αφήγημα «παγκόσμια υπερθέρμανση» είναι απάτη… αλλά έπρεπε να αλλάξουν το όνομα της απάτης όταν έγινε σαφές ότι ο πλανήτης φαινόταν να γίνεται πιο δροσερός πιο συχνά απ’ ό,τι ζεσταινόταν και συνειδητοποίησαν ότι αν αντί για παγκόσμια υπερθέρμανση το αποκαλούσαν «κλιματική αλλαγή» θα μπορούσαν να συμπεριλάβουν και άλλες φυσικές καταστροφές στην προπαγάνδα τους.
Και όλη η απάτη δημιουργήθηκε πριν από δεκαετίες για να προετοιμαστεί για τη Μεγάλη Επαναφορά το Great Reset.

Μια ομάδα Βρετανών ψυχολόγων ανέφερε ότι τα παιδιά υποφέρουν από άγχος που προκαλείται από τις τρομακτικές προβλέψεις που κάνουν εκείνοι που προβλέπουν ότι η κλιματική αλλαγή θα επηρεάσει το μέλλον μας.

Όλο αυτό το άγχος πρέπει να προστεθεί στο τεράστιο άγχος που προκαλεί η απάτη του Covid-19.

Οι οπαδοί της κλιματικής αλλαγής… για την υπερθέρμανση του πλανήτη έχουν προβλέψει ότι «η ζωή στη γη πεθαίνει, δισεκατομμύρια θα πεθάνουν και η κατάρρευση του πολιτισμού έχει ήδη αρχίσει.

Συνέκριναν επίσης την υπερθέρμανση του πλανήτη με το Ολοκαύτωμα αλλά «σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα».

Δεν υπάρχει ούτε ένα ίχνος αποδείξεων για τίποτα από όλα αυτά. Δείτε τα γεγονότα:

  • Στη δεκαετία του 1920, μισό εκατομμύριο άνθρωποι σκοτώθηκαν από καιρικές καταστροφές.
  • Την τελευταία δεκαετία το σύνολο ήταν 18.000.
  • Το 1900, σχεδόν το 5% της χερσαίας έκτασης του κόσμου έπιασε φωτιά.
  • Τώρα το ποσοστό είναι κοντά στο 3%.

Η εκτίμηση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή IPPC είναι ότι η στάθμη της θάλασσας θα μπορούσε να ανέβει κατά δύο πόδια μέχρι το έτος 2100.

Πόσο μεγάλη κρίση πιστεύετε ότι είναι αυτή, δεδομένου ότι το ένα τρίτο της Ολλανδίας ήταν πάντα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας –μερικές από αυτές πάνω από 60 πόδια κάτω επιφάνεια της θάλασσας;

Οι λάτρεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη δεν φαίνεται να γνωρίζουν ότι πάντα είχαμε καιρικές συνθήκες και πάντα υπήρχαν προφήτες που προειδοποιούσαν ότι το τέλος του κόσμου είναι κοντά.

  • Το 1817, ο Πρόεδρος της Βασιλικής Εταιρείας στο Λονδίνο προειδοποίησε ότι είχε υπάρξει μια σημαντική αλλαγή του κλίματος που θα οδηγούσε σε τεράστιες αλλαγές
  • Το 1947, ένας Σουηδός γεωφυσικός προειδοποίησε ότι το κλίμα θερμαινόταν.
  •  Στη δεκαετία του 1970, το BBC, αυτή η αιώνια πηγή παραπληροφόρησης, προειδοποίησε για μια επερχόμενη εποχή των παγετώνων – τόσο μεγάλη απειλή για τη ζωή όσο ένας πυρηνικός πόλεμος.
  • Το 2007 μας προειδοποίησαν ότι είχαμε πέντε χρόνια για να σώσουμε τον πλανήτη.
  • Το 2011, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας είπε ότι μας απομένουν πέντε χρόνια.
  • Το 2017, τα Ηνωμένα Έθνη είπαν ότι μας έμειναν τρία χρόνια.
  • Το 2013, ένας καθηγητής του Κέιμπριτζ είπε ότι όλος ο πάγος της Αρκτικής θα είχε εξαφανιστεί μέχρι το 2015.
  • Το 2009, ο Γκόρντον Μπράουν, τότε πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, προειδοποίησε ότι είχαμε μόνο 50 ημέρες.
  • Το 2004, η εφημερίδα Observer μας είπε ότι θα ζούσαμε σε κλίμα της Σιβηρίας μέχρι το 2020.

Κανένας ορθολογικός επιστήμονας που έχει εξετάσει τα στοιχεία δεν πιστεύει στον μύθο της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Κάθε φορά που βρέχει οι υστερικοί υποστηρικτές της κλιματικής αλλαγής… κατηγορούν την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Αλλά η πιο υγρή μέρα στη Βρετανία το καλοκαίρι του 2022 ήταν λιγότερο κατά 1/3 λιγότερο υγρή από την χειρότερη ημέρα του 1929.

Μας λένε ότι οι τυφώνες είναι πιο συνηθισμένοι τώρα.

Αλλά αυτό είναι ψέμα.

Προσπαθούν να αυξήσουν τα νούμερα μετρώντας τα αεράκια ως καταιγίδες, αλλά τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα: δεν υπάρχουν περισσότεροι τυφώνες σήμερα από ότι παλιά.

Τα μέσα ενημέρωσης απλώς κάνουν περισσότερη φασαρία γιατί βοηθούν την ατζέντα.

Οι υποστηρικτές της κλιματικής αλλαγής ισχυρίζονται ότι οι δασικές πυρκαγιές είναι αποτέλεσμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ωστόσο, οι ειδικοί τόσο στην Αυστραλία όσο και στην Αμερική κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κλιματική αλλαγή είχε μικρή ή καθόλου επίδραση στην ανάπτυξη δασικών πυρκαγιών – οι οποίες, σε κάθε περίπτωση, είναι λιγότερο συχνές από ότι στο παρελθόν.

Η μέση ετήσια έκταση αμερικανικού δάσους που καίγεται είναι τώρα περίπου 6,6 εκατομμύρια.

Το 1928, η μέση ετήσια έκταση αμερικανικών δασών που χάθηκαν από τις πυρκαγιές ήταν 41,7 εκατομμύρια.

Είναι σίγουρο ότι το 41,7 είναι μεγαλύτερο από το 6,6.

Μεταξύ του 1931 (η κορύφωση) και του 2020, σημειώθηκε μείωση 99,7% στον αριθμό των θανάτων από φυσικές καταστροφές σε όλο τον κόσμο.

Οι υστερικοί της κλιματικής αλλαγής δεν συνειδητοποιούν ότι χωρίς άνθρακα δεν μπορείς να φτιάξεις ατσάλι και ότι χωρίς ατσάλι δεν μπορείς να φτιάξεις ανεμογεννήτριες ή ηλιακούς συλλέκτες.

Μεγάλο μέρος της λεγόμενης καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας που πωλείται στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτές τις μέρες δημιουργείται από την καύση ξύλου.

Και το ξύλο προέρχεται από τις ΗΠΑ όπου τα δέντρα κόβονται πριν μετατραπούν σε βιομάζα και στη συνέχεια μεταφέρονται στον Ατλαντικό με μεγάλα πλοία που κινούνται με ντίζελ.

Οι υστερικοί της κλιματικής αλλαγής ισχυρίστηκαν ότι η κλιματική αλλαγή θα έχει ως αποτέλεσμα την εξαφάνιση των κοάλα (μεταξύ άλλων ζώων).

Αυτή τη στιγμή ζουν 300.000 κοάλα στη φύση και η κύρια απειλή για την ύπαρξή τους είναι η καταστροφή του οικοτόπου τους – ως αποτέλεσμα των αγροτών που χρειάζονται περισσότερη γη για την καλλιέργεια βιοκαυσίμων.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών λέει ότι οι αποδόσεις των καλλιεργειών θα αυξηθούν κατά 30% μέχρι το έτος 2050. Οι φτωχότερες χώρες του πλανήτη θα δουν τις αποδόσεις τους να αυξάνονται κατά 80-90%.

Αλλά η αύξηση των αποδόσεων θα εξαρτηθεί από τη χρήση τρακτέρ και βαρέων μηχανημάτων που, φυσικά, θα απαιτήσουν πετρέλαιο. (Οι αγροτικές περιοχές των φτωχών χωρών δεν θα μπορούν να αντέξουν οικονομικά την ηλεκτρική ενέργεια και τα σημεία φόρτισης μέχρι να γίνουν πλουσιότερες.).

Οι λάτρεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη θα αναγκάσουν τις φτωχές χώρες να παραμείνουν φτωχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.