ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Κακοκαιρία «Eva»: Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης «απολογείται» και εξηγεί γιατί οι μετεωρολόγοι «έπεσαν» έξω

Τα φαινόμενα τελικά ήταν μικρής διάρκειας και όχι τόσο μεγάλης σφοδρότητας

Κακοκαιρία «Eva»:  Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης «απολογείται» και εξηγεί γιατί οι μετεωρολόγοι «έπεσαν» έξω

Σε ετοιμότητα βρισκόταν όλο το Σαββατοκύριακο ο κρατικός μηχανισμός λόγω της κακοκαιρίας Eva, που αναμενόταν να χτυπήσει με σφοδρότητα την χώρα μας, ωστόσο οι προβλέψεις έπεσαν έξω.

Η κακοκαιρία EVA, αν και χτύπησε με έντονα φαινόμενα, την ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και τα νησιά, δημιουργώντας διαχειρίσιμα προβλήματα, παρόλα αυτά τα φαινόμενα ήταν μικρής διάρκειας και όχι τόσο μεγάλης σφοδρότητας όσο αναμενόταν από τις προβλέψεις.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν και μηνύματα από το 112, δίνοντας οδηγίες στους πολίτες ώστε να μην κινδυνέψουν, συνεχή έκτακτα δελτία επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ, αλλά και συστάσεις από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για καταιγίδες και κεραυνούς.

Εξηγώντας τον λόγο για τον οποίο η κακοκαιρία EVA δεν έφτασε στη χώρα μας τόσο «αγριεμένη» όσο αναμενόταν, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε: «Ήταν μια δύσκολη προγνωστικά κακοκαιρία, όπως είδαμε και από την Ιταλία. Έδωσε μεγάλο όγκο νερού ιδιαίτερα προς την κεντρική και νότια Ιταλία».

Γιατί έπεσαν έξω οι προβλέψεις

Όπως τόνισε ο μετεωρολόγος: «Όταν έφτασε εδώ η κακοκαιρία, την είχαμε χωρίσει σε τρία στάδια. Το πρώτο πέρασε κανονικά μέσα στη νύχτα και τα ξημερώματα έφτασε η καταιγίδα και στην Αττική. Στη συνέχεια όμως, υο δεύτερο στάδιο όμως εμφάνισε καθυστέρηση σε ό,τι αφορά τη μετατόπισή του. Αυτό έδωσε μια ευκαιρία στον ψυχρότερο αέρα να καλύψει μεγαλύτερα στρώματα μέσα στην ατμόσφαιρα και έτσι η δεύτερη φάση έφτασε πιο ήπια και πιο αποδιοργανωμένη σε ό,τι αφορά μεγάλο τμήμα κυρίως στον ηπειρωτικό κορμό».

Όσον αφορά τα νησιά, επεσήμανε πως στις Κυκλάδες και τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου σημειώθηκαν αρκετά έντονες βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκοι, συνολικά καταγράφηκαν 7.500 κεραυνοί, ενώ έπεσαν 80 τόνοι νερού στην Πέλλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, ο μεγαλύτερος όγκος νερού στο νομό Αττικής καταγράφηκε στην Ελευσίνα (60mm), στο Χαϊδάρι (55mm) και στον Κορυδαλλό (52mm).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.