ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σφοδρή καταιγίδα στην Αθήνα – Προβλήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας

Χιόνια σε Ήπειρο, Πήλιο και Δυτική Μακεδονία

Σφοδρή καταιγίδα στην Αθήνα – Προβλήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας

Σφοδρή καταιγίδα αυτή την ώρα στην Αθήνα, η οποία σύμφωνα και με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων θα βρεθεί σήμερα στο «μάτι» της κακοκαιρίας, που πλήττει από χθες διάφορες περιοχές της χώρας, προκαλώντας σε ορισμένες περιπτώσεις προβλήματα.

Προβλήματα σε Ζάκυνθο, Μακεδονία, Φθιώτιδα

Εντωμεταξύ, η έντονη βροχόπτωση και οι θυελλώδεις άνεμοι που έπληξαν τη Ζάκυνθο από χθες, προκάλεσαν εκτεταμένα προβλήματα σε όλο το νησί.

Συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου και του Δήμου από νωρίς το πρωί βρίσκονται στους δρόμους ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ σε μερικές περιπτώσεις χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί επιχείρηση διάσωσης από σπίτια που είχαν πλημμυρίσει.

Ακόμα η τεράστια ποσότητα βροχής που έπεσε στη Ζάκυνθο μετέτρεψε τους δρόμους σε απέραντα ποτάμια, με αποτέλεσμα να γίνουν απροσπέλαστοι για τα αυτοκίνητα. Η επαρχιακή οδός Ζακύνθου – Καλαμακίου έκλεισε ενώ σημειώθηκαν πτώσεις βράχων και φερτών υλικών στην επαρχιακή οδό Ζακύνθου – Βασιλικού στη θέση Ξηροκάστελο.

Ακόμα στην περιοχή της Λιθακιάς από την έντονη βροχόπτωση έπεσε στον δρόμο μια πέτρινη μάντρα, ενώ προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις περιοχές ‘Αγιος Σώστης, Καλαμάκι, Λαγανάς, Τσιλιβή και Σαρακινάδο.

Χιόνι σε Ήπειρο, Πήλιο, Δυτική Μακεδονία

Στην Ήπειρο, χιονίζει από τη νύχτα στα ορεινά και σε υψόμετρο πάνω από 1.000 μέτρα.

Σε όλο το επαρχιακό ορεινό δίκτυο εργάζονται πυρετωδώς μηχανήματα αποχιονισμού και μπουλντόζες, προκειμένου οι δρόμοι να μείνουν ασφαλείς για τους οδηγούς, ενώ γίνονται και ρίψεις αλατιού.

Ειδικότερα χιονίζει στα χωριά της Κόνιτσας, του ανατολικού Ζαγορίου, του Μετσόβου, των Τζουμέρκων και του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη στην Άρτα. Στις 09:30 έγινε άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας για νταλίκες και φορτηγά, τα οποία είχαν ακινητοποιηθεί από τις 03:30 τα ξημερώματα, στα διόδια του Δροσοχωρίου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στα σύνορα των νομών Ιωαννίνων Γρεβενών και Τρικάλων.

Στο Πήλιο, πυκνό χιόνι πέφτει από χθες το απόγευμα με αποτέλεσμα να έχουν «ντυθεί» στα λευκά τα πάντα από τα 700 μέτρα και πάνω, χωρίς όμως να δημιουργούνται προβλήματα στις συγκοινωνίες.

Στα Χάνια το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 10 εκατοστά, ενώ στο χιονοδρομικό κέντρο Αγριόλευκες του Πηλίου έχει ξεπεράσει τα 25 εκατοστά, αφού και σήμερα εξακολουθεί να επικρατεί σφοδρή χιονόπτωση σε συνδυασμό με πολύ δυνατούς ανέμους.

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Πολιτική Προστασία και στην Κεντρική Μακεδονία, με τα εκχιονιστικά μηχανήματα να είναι σε εγρήγορση καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ο διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης, «τα περισσότερα προβλήματα σημειώθηκαν στη Δυτική Μακεδονία, με τα εκχιονιστικά μηχανήματα να βρίσκονται επί ποδός από τα ξημερώματα».

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σε ορεινά χωριά της Ημαθίας, της Πιερίας και της Πέλλας, χωρίς όμως να σημειωθούν, σύμφωνα με τον κ. Στεργιάδη,  προβλήματα κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο.

Στα λευκά ντύθηκε και ο Χορτιάτης Θεσσαλονίκης, με την κυκλοφορία να διεξάγεται κανονικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.