Τώρα, το ποιος είναι «κουκλίτσα» είναι συζητήσιμο...

Στα «μαχαίρια» οι μετεωρολόγοι για το αν θα χιονίσει

«O καιρός δεν είναι clickbait»

Στα «μαχαίρια» οι μετεωρολόγοι για το αν θα χιονίσει

Έντονη συζήτηση και «κόντρα» ανάμεσα στους μετεωρολόγους, έχουν προκαλέσει οι εκτιμήσεις του Κλέαρχου Μαρουσάκη, για χιόνια ακόμα και σε πεδινές, παραθαλάσσιες περιοχές.

Την ίδια ώρα, άλλοι μετεωρολόγοι εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί, τονίζοντας ότι τα προγνωστικά δεδομένα δεν επιτρέπουν ακόμη ασφαλή συμπεράσματα και προειδοποιούν για υπερβολές που ενδέχεται να προκαλέσουν σύγχυση στο κοινό.

Στην πρόγνωσή του για τον καιρό των επόμενων ημερών ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε λόγο για «πολική φωτοβολίδα» που ενδέχεται να φέρει χιόνια μέχρι και δίπλα στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, εισέρχεται στη χώρα πολική αέρια μάζα, η οποία θα συγκρουστεί με θερμότερες αέριες μάζες, ενισχύοντας σημαντικά τους βόρειους έως βορειοδυτικούς ανέμους, που σε αρκετές περιοχές θα φτάσουν σε επίπεδα θύελλας.

Από την πλευρά του, ο πρώην διευθυντής της ΕΜΥ και μετεωρολόγος του Star, Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του σχετικά με τις προγνώσεις για χιονοπτώσεις τονίζει: «Χαλάνε τη μετεωρολογική πιάτσα όταν κάποιοι από τώρα προεξοφλούν πολλά χιόνια για την ερχόμενη Δευτέρα. Μπορείτε να διακρίνετε ότι ακόμη δεν υπάρχει κάποια σύγκλιση μεταξύ των κυριοτέρων αριθμητικών μοντέλων καιρού στο θέμα του υετού και ειδικότερα του χιονιού, απλά γιατί είναι πολλές μέρες μπροστά. Εκείνο το οποίο κατά κάποιον τρόπο μπορούμε να “προεξοφλήσουμε” είναι η αισθητή -αλλά πρόσκαιρη- πτώση της θερμοκρασίας από Κυριακή έως και την Τρίτη. Από εκεί και μετά τείνει να επανέλθει σε κανονικές τιμές».

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Θοδωρή Κολυδά, ο μετεωρολόγος του Alpha, Γιώργος Τσατραφύλλιας, αναφέρεται τόσο στις «προγνώσεις» όσο και σε σχετικά δημοσιεύματα, υπογραμμίζοντας σε ανάρτησή του πως «ο καιρός δεν είναι clickbait». «O καιρός δεν είναι clickbait. Υπερβολικές ”προγνώσεις”, που ανακυκλώνοντα τις τελευταίες ώρες άκριτα από σελίδες, για τα κλικ, δεν είναι ενημέρωση. Είναι παραπληροφόρηση. Η ευθύνη δεν είναι μόνο σε αυτούς που τα γράφουν, αλλά και σε όσους τα δημοσιεύουν γνωρίζοντας ότι υπερβάλλουν. Η μετεωρολογία βασίζεται σε δεδομένα, όχι σε κραυγές. Και ο πανικός δεν φέρνει ασφάλεια, φέρνει σύγχυση. Ο καιρός αφορά ζωές, όχι επισκεψιμότητα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.