«Άνοιξαν» οι ουρανοί στην Αθήνα – Xαλάζι σε πολλές περιοχές της χώρας

Ξεκίνησε η ραγδαία αλλαγή του καιρού με αστραπές και θυελλώδεις ανέμους

«Άνοιξαν» οι ουρανοί στην Αθήνα – Xαλάζι σε πολλές περιοχές της χώρας

Καταιγίδα σφυροκοπά την Αθήνα, καθώς η αναμενόμενη αλλαγή του καιρού «χτύπησε» και την Αττική.

Η αλλαγή του καιρού που ξεκίνησε από τα βόρεια τμήματα της Ελλάδας, μετακινούμενη προς τα νότια, ήδη έφτασε στο λεκανοπέδιο.

Ο καιρός στην Αττική έχει ήδη ξεκινήσει να αλλάζει «πρόσωπο», καθώς οι καταιγίδες εμφανίστηκαν στο λεκανοπέδιο. Τα φαινόμενα αυτά αναμένονται και για τις επόμενες ώρες, με τη βελτίωση να αναμένεται από τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης (19/4).

Τα έντονα φαινόμενα, με το χαλάζι να πλήττει αρκετές περιοχές, είχαν ήδη «χτυπήσει» πιο βόρειες από την Αττική περιοχές της Ελλάδας.

Ραγδαία είναι η επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Τετάρτης καθώς σε πολλές περιοχές της χώρας εκδηλώνονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

Η κακοκαιρία έπληξε το βράδυ και την Αττική καθώς εκδηλώθηκαν καταιγίδες σε Μαρούσι, Ηλιούπολη, Ίλιον, Μενίδι, Ραφήνα, Λυκόβρυση και Περιστέρι.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε συνολικά 10 κλήσεις για άντληση υδάτων στην Αττική και 7 για κοπή δέντρων ενώ προχώρησε και στον απεγκλωβισμό 5 οδηγών που είχαν ακινητοποιηθεί με τα οχήματά τους στη Λεωφόρο Σταμάτας στη Δροσιά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική στη Λεωφόρο Σταμάτας στο ύψος της 25ης Μαρτίου είχαν ακινητοποιηθεί 5 οχήματα λόγω υψηλής στάθμης των υδάτων. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο βοήθησαν τους οδηγούς να βγουν από τα οχήματά τους.

Όσον αφορά τις κλήσεις για άντληση υδάτων και για κοπές δέντρων αυτές έγιναν από τις περιοχές Μοσχάτο, Λυκόβρυση, Νέα Ιωνία, Φιλοθέη, Διόνυσο, Αγία Παρασκευή και Χαϊδάρι. Ακόμη η Πυροσβεστική δέχτηκε και 3 κλήσεις για άντληση υδάτων από τον δήμο Ωρωπού.

Για καταιγίδες μέχρι και λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Αττική προειδοποιεί με ανάρτησή του στα social media ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς.

Σύμφωνα με το meteo.gr στις περιοχές που θα επηρεαστούν σήμερα, συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής, όπου από τις βραδινές κυρίως ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, με έμφαση στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα θα επικρατήσουν σχεδόν θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει προοδευτική πτώση. Ο καιρός στην Αθήνα τις επόμενες ώρες θα χαλάσει, με τον ουρανό να συννεφιάζει και οι βροχές να πλήττουν κυρίως τα βόρεια τμήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.