ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Στους σαράντα πόντους το χιόνι στο Οροπέδιο Λασιθίου – Κλειστά και αύριο τα σχολεία (φώτο)

«Τα εκχιονιστικά του δήμου & ένα μεγάλο εκχιονιστικό με αλάτι που έστειλε η Περιφέρεια Κρήτης είναι επί ποδός»

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Στους σαράντα πόντους το χιόνι στο Οροπέδιο Λασιθίου – Κλειστά και αύριο τα σχολεία (φώτο)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» με το Οροπέδιο Λασιθίου να έχει «βυθιστεί» στο χιόνι.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη, το χιόνι φτάνει μέσα στα χωριά του Οροπεδίου Λασιθίου τους σαράντα πόντους, ενώ στα πιο ορεινά σημεία ξεπερνά το ένα μέτρο.

«Τα εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου και ένα μεγάλο εκχιονιστικό με αλάτι που έστειλε η Περιφέρεια Κρήτης είναι επί ποδός, καθώς η χιονόπτωση συνεχίζεται και κατά διαστήματα είναι έντονη», σημείωσε ο κ. Στεφανάκης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η θερμοκρασία από χθες είναι πολύ χαμηλή.

Από χθες βράδυ, η περιοχή του Σελάκανου με περίπου 15 άτομα αποκλείστηκε μετά από μια μεγάλη κατολίσθηση στο επικίνδυνο σημείο της Σχίστρας.

Η κατολίσθηση έκλεισε όλο το δρόμο και καταβάλλονται προσπάθειες για να καθαριστεί.

Για τη μετακίνηση των οχημάτων τόσο μέσα στο Οροπέδιο Λασιθίου όσο και στο δρόμο προς την περιοχή, απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, ενώ συνιστάται προς τους πολίτες οι μετακινήσεις τους να περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφανάκη, τα σχολεία του δήμου, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, θα παραμείνουν και αύριο κλειστά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.