ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Καλιφόρνια: Ενυδρίδα προσπαθεί «απεγνωσμένα» κλέψει σανίδα από σέρφερ (βίντεο)

Ειδικοί απέδωσαν τη συμπεριφορά της σε πιθανές ορμονικές εκρήξεις

Καλιφόρνια: Ενυδρίδα προσπαθεί «απεγνωσμένα» κλέψει σανίδα από σέρφερ (βίντεο)

Εργαζόμενοι στην άγρια φύση της Καλιφόρνια αναζητούν μια θαλάσσια ενυδρίδα η οποία είναι επιθετική και τρομάζει τους σέρφερς, προσπαθώντας να τους κλέψει τις σανίδες. 

Στο χαρακτηριστικό βίντεο, η θηλυκή ενυδρίδα φαίνεται να αρπάζει με δύναμη μια σανίδα του σερφ από έναν νεαρό άνδρα στην ακτή της Σάντα Κρουζ και έπειτα ξαπλώνει πάνω της.

Ο άνδρας προσπαθεί να πάρει τη σανίδα πίσω αλλά μάταια. Η ενυδρίδα επιμένει και δεν αφήνει τον σέρφερ να πάρει τη σανίδα.

Ο ίδιος φαίνεται ξεκάθαρα φοβισμένος και ξαφνιασμένος από το περιστατικό.


Σύμφωνα με ένα άλλο tweet, η ενυδρίδα επιτέθηκε πρόσφατα και σε μια γυναίκα που ήταν σε σανίδα σερφ, σύμφωνα με άλλο tweet.

«Κυριολεκτικά την προηγούμενη μέρα, τράβηξα τον σέρφερ που τρομοκρατήθηκε τόσο πολύ από αυτό, που άφησε τη σανίδα του και κολύμπησε πίσω στην ακτή χωρίς αυτήν», δήλωσε ο φωτογράφος Mark Woodward που απαθανάτισε τις εικόνες και το βίντεο με την ενυδρίδα.

Ο καθηγητής ναυτιλίας του Πανεπιστημίου του Σαν Χοσέ, Ντέιβιντ Έμπερτ, προειδοποίησε ότι τα ζώα είναι «στην πραγματικότητα αρκετά επιθετικά» και «δεν είναι τόσο χαριτωμένα και χαϊδεμένα όσο πιστεύουν οι άνθρωποι».

Το Τμήμα Ψαριών και Άγριας Ζωής της Καλιφόρνια εξέτασε και απέδωσε τη συμπεριφορά σε πιθανές ορμονικές εκρήξεις ή λόγω ανθρώπων που την ταΐζαν.

Η κρατική υπηρεσία είπε ότι η βίδρα, η οποία είναι τώρα 5 ετών, γεννήθηκε σε αιχμαλωσία «υπό πολύ ασυνήθιστες συνθήκες αφού η μητέρα της απομακρύνθηκε από τη άγρια φύση για επιθετική συμπεριφορά.

«Γέννησε το ενυδρίδα σε αιχμαλωσία και την φρόντισε μέχρι τον απογαλακτισμό, οπότε αυτή αφέθηκε στη φύση και η μαμά μεταφέρθηκε σε μια εγκατάσταση για μακροχρόνια φροντίδα», είπε η βιολόγος θαλάσσιας ενυδρίδας Colleen Young.

Μόλις συλληφθεί η βίδρα, το κτηνιατρικό προσωπικό στο Monterey Bay Aquarium θα την ελέγξει.

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί από τις σουρεαλιστικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ της βίδρας και των ανθρώπων μέχρι στιγμής.

Παρόλα αυτά, στην περιοχή τοποθετήθηκε πινακίδα που προειδοποιούσε για «επιθετική θαλάσσια ενυδρίδα…μπείτε στο νερό με δική σας ευθύνη», σύμφωνα με την φωτογραφία που ανέβασε ο Woodward στο Twitter.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.