ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Καναδάς: Τι μπορεί να είναι αυτή η μαλλιαρή μπάλα με δέρμα και οστά που βρέθηκε σε χρυσωρυχείο; (φωτο)

Διατηρημένη στο μόνιμα παγωμένο υπέδαφος της Αρκτικής, η μαλλιαρή μπάλα βρέθηκε το 2018

Καναδάς: Τι μπορεί να είναι αυτή η μαλλιαρή μπάλα με δέρμα και οστά που βρέθηκε σε χρυσωρυχείο; (φωτο)

Μια αλλόκοτη καφετί μάζα από τρίχες, δέρμα και οστά που βρέθηκε από χρυσωρύχους στο Κλοντάικ του Καναδά είναι τελικά ένα άτυχο σκιουράκι που πιθανότατα πέθανε στη διάρκεια της χειμέριας νάρκης και μουμιοποιήθηκε πριν από 30.000 χρόνια, στη διάρκεια της τελευταίας εποχής των παγετώνων.

Διατηρημένη στο μόνιμα παγωμένο υπέδαφος της Αρκτικής, η μαλλιαρή μπάλα βρέθηκε το 2018 από χρυσωρύχους στο Κλόνταϊκ της περιοχής Γιούκον.

Το περίεργο εύρημα εξετάστηκε πρόσφατα ενόψει της έκθεσής του Κέντρου Βεριγγείας, ανέφεραν εκπρόσωποι του κέντρου στο Facebook.

Ακτινογραφίες που λήφθηκαν σε τοπικό κτηνιατρείο υποδεικνύουν ότι πρόκειται για σκίουρο του είδους Urocitellus parryii, ένα τρωκτικό που ζει και σήμερα στην ίδια περιοχή.

Το σκουράκι πέθανε ενώ ήταν κουλουριασμένο στο λαγούμι του (Government of Yukon)

Το συγκεκριμένο είδος σκίουρου ζει μέχρι και σήμερα στη βορειοαμερικανική Αρκτική (Matt Henschen/USFWS)

Ο σκίουρος δεν είναι το μόνο μουμιοποιημένο ζώο που ανακαλύπτεται στο Κλοντάικ. Το 2022 ήρθε στο φως ένα τέλεια διατηρημένο νεαρό μαμούθ, κι αυτό περίπου 30.000 ετών, ενώ το 2016 ανακαλύφθηκε ένα λυκόπουλο που πέθανε πριν από 57.000 χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.