ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Κατοικίδια: Δείτε πώς θα αφαιρέσετε το λεκέ & τη μυρωδιά των ούρων από το χαλί

Τι θα χρειαστείτε

Κατοικίδια: Δείτε πώς θα αφαιρέσετε το λεκέ & τη μυρωδιά των ούρων από το χαλί

Όλοι μας γνωρίζουμε πως τα κατοικίδια αποτελούν μια υπέροχη συντροφιά και είναι ότι καλύτερο για μικρούς και για μεγάλους. Ωστόσο, όταν κάνουν την ανάγκη τους πάνω στο χαλί, τότε πρέπει να δράσουμε άμεσα για να μην έχουμε άσχημα αποτελέσματα αργότερα.

Τα ούρα είναι όξινα και όσο περισσότερο παραμένουν, τόσο μεγαλύτερη ζημιά μπορεί να προκαλέσουν και τόσο περισσότερο τα μόρια που προκαλούν οσμή συνδέονται με τις ίνες. Ο γρήγορος καθαρισμός είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρεθεί και όλη η ανεπιθύμητη μυρωδιά.

Ενώ υπάρχουν πολλά προϊόντα αφαίρεσης οσμών στην αγορά, για τις μεθόδους που ακολουθούν, θα χρησιμοποιήσετε προμήθειες που πιθανώς έχετε ήδη στο ντουλάπι σας. Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να αφαιρέσετε από το χαλί σας, λεκέδες και οσμές από ούρα.

Τι θα χρειαστείτε:

  • Χαρτοπετσέτες ή λευκά πανιά
  • Αποσταγμένο λευκό ξύδι
  • Υγρό πιάτων
  • Μπουκάλι σπρέι
  • Μαγειρική σόδα
  • 3% υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ)
  • Ηλεκτρική σκούπα

Πώς να αφαιρέσετε τη μυρωδιά των ούρων από το χαλί σας

Εάν τα ούρα είναι φρέσκα, σκουπίστε τα όσο το δυνατόν γρηγορότερα με χαρτί κουζίνας ή λευκό πανί. Φορώντας παπούτσια, χρησιμοποιήστε το βάρος σας για να πιέσετε τις φρέσκες πετσέτες στις ίνες μέχρι να μην μπορεί να μεταφερθεί άλλη υγρασία. Μην χρησιμοποιείτε ένα χρωματιστό πανί, εκτός εάν είστε σίγουροι ότι είναι σταθερό στο χρώμα.

Ρίξτε 1 φλιτζάνι αποσταγμένο λευκό ξύδι, 1 φλιτζάνι νερό και 2 κουταλάκια του γλυκού υγρό πιάτων σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Βάλτε ετικέτα στο μείγμα και κρατήστε το για την επόμενη φορά. Ψεκάστε τον λεκέ από ούρα με το διάλυμα ξιδιού μέχρι το χαλί να είναι πολύ υγρό.

Ξεκινώντας από τις εξωτερικές άκρες του λεκέ και δουλεύοντας προς το κέντρο για να αποτρέψετε την εξάπλωση του λεκέ, χρησιμοποιήστε ένα καθαρό λευκό πανί για να πάει το διάλυμα ξιδιού βαθύτερα στις ίνες του χαλιού. Χρησιμοποιήστε απαλές κινήσεις στο τρίψιμο. Χρησιμοποιώντας ένα στεγνό πανί ή χαρτί κουζίνας, σκουπίστε το διάλυμα καθαρισμού.

Γεμίστε ένα δεύτερο μπουκάλι ψεκασμού με απλό νερό και ψεκάστε καλά την καθαρισμένη περιοχή για να «ξεπλύνετε» τα υπολείμματα σαπουνιού. Σκουπίστε με στεγνά πανιά μέχρι να μην υπάρχει άλλη υγρασία και αφήστε την περιοχή να στεγνώσει με τον αέρα. Τέλος, σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα για να σηκώσετε τις ίνες.

Εάν ο λεκές από ούρα είναι παλιός ή η μυρωδιά παραμένει, μια λύση που περιλαμβάνει υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ) λειτουργεί καλά σε ένα ανοιχτόχρωμο χαλί. Μην το χρησιμοποιείτε ποτέ σε σκούρα χαλιά γιατί το οξυζενέ είναι ένα ήπιο λευκαντικό που μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, ανακατέψτε 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα, 1 φλιτζάνι 3% υπεροξείδιο του υδρογόνου και δύο σταγόνες υγρό πιάτων. (Αυτό πρέπει να αναμιγνύεται εκείνη την ώρα για κάθε χρήση γιατί το υπεροξείδιο του υδρογόνου διασπάται γρήγορα και χάνει την αποτελεσματικότητά του μετά την έκθεση στο φως.) Ανακινήστε καλά και ψεκάστε το διάλυμα στο χαλί και αφήστε το να «μουλιάσει» για 20 λεπτά πριν το σκουπίσετε, το ξεπλύνετε και το αφήσετε να στεγνώσει μόνο του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.