Μπορούν οι σκύλοι να… μυρίσουν τον νέο κορωνοϊό; – Τι εξετάζουν οι ερευνητές

Μπορούν οι σκύλοι να… μυρίσουν τον νέο κορωνοϊό; – Τι εξετάζουν οι ερευνητές

Μια ομάδα, Βρετανών ερευνητών, προσπαθεί να εξετάσει το ενδεχόμενο, αν οι σκύλοι μπορούν να ανιχνεύσουν αν κάποιος έχει προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι χορήγησε 500.000 στερλίνες (περίπου 559.000 ευρώ) για την έρευνα αυτή, η οποία θα διεξαχθεί από την London School of Hygiene and Tropical Medicine, το Πανεπιστήμιο του Ντάραμ και μια βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση, την Medical Detection Dogs.

​«Σκύλοι βιο-ανίχνευσης εντοπίζουν ήδη κάποιες μορφές καρκίνων και πιστεύουμε ότι η καινοτομία αυτή μπορεί να προσφέρει γρήγορα αποτελέσματα στο πλαίσιο της ευρύτερης διαγνωστικής μας στρατηγικής», δήλωσε ο υπουργός Καινοτομίας Τζέιμς Μπέτελ.

Σε έξι σκύλους – λαμπραντόρ και κόκερ σπάνιελ – θα δοθούν δείγματα με την οσμή ασθενών της Covid-19 από νοσοκομεία του Λονδίνου και θα εκπαιδευτούν να διακρίνουν την οσμή τους από αυτήν ανθρώπων που δεν έχουν προσβληθεί.

​Η οργάνωση Medical Detection Dogs ανακοίνωσε ότι στο παρελθόν έχει εκπαιδεύσει σκύλους για να ανιχνεύουν ορισμένες μορφές καρκίνου, τη νόσο Πάρκινσον και την ελονοσία.

​Αν η προσπάθεια αυτή επιτύχει, ένας σκύλος θα μπορεί να “εξετάζει” έως και 250 ανθρώπους την ώρα και να χρησιμοποιείται σε δημόσιους χώρους και στα αεροδρόμια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερευνητές στις ΗΠΑ και τη Γαλλία προσπαθούν επίσης να εκπαιδεύσουν σκύλους να ανιχνεύουν την ασθένεια. Μικρός αριθμός σκύλων έχει γίνει γνωστό ότι έχει προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, τον οποίο πιστεύεται ότι τους τον μετέδωσαν οι ιδιοκτήτες τους, στις ΗΠΑ, την Ολλανδία και το Χονγκ Κονγκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.