ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Αεροπορική εταιρεία προσφέρει ταξίδια στην πρώτη θέση αποκλειστικά για… σκύλους

Διαθέτει χώρο αναμονής γεμάτο σκυλολιχουδιές και εμπειρία σπα

Αεροπορική εταιρεία προσφέρει ταξίδια στην πρώτη θέση αποκλειστικά για… σκύλους

Όσοι έχουν σκύλο, γνωρίζουν πως τα ταξίδια μπορούν να είναι αρκετά δύσκολα, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται όταν τα κατοικίδια ταξιδεύουν μαζί με τους κηδεμόνες τους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Μπορεί να χρειάζεται να φοράνε φίμωτρο, να είναι σε κλουβάκι, να μην μπορούν να βρίσκονται στην καμπίνα μαζί με τον κηδεμόνα τους και ένα σωρό άλλοι κανόνες – για τους οποίους όλοι οι υπεύθυνοι κηδεμόνες κατοικιδίων θα πρέπει να ενημερώνονται πριν το ταξίδι για να μην βρεθούν προ εκπλήξεως.

Όσον αφορά τα ταξίδια με αεροπλάνο, υπάρχουν κάποιοι σκύλοι που απαγορεύεται να ταξιδέψουν. Αυτό μπορεί να συμβαίνει γιατί, για παράδειγμα, ανήκουν στις βραχυκέφαλες φυλές και το ταξίδι με αεροπλάνο μπορεί να αποδειχτεί δύσκολο και επικίνδυνο. Οι μεγαλόσωμοι σκύλοι θα πρέπει να τοποθετούνται σε κλουβάκι και στη συνέχεια σε ειδικό χώρο του αεροπλάνου, πράγμα αρκετά στρεσογόνο. Οι σκύλοι που ανήκουν σε μικρόσωμες φυλές μπορούν να ταξιδεύουν μαζί με τον κηδεμόνα τους στην καμπίνα, όμως, ανάλογα την αεροπορική εταιρεία, ο αριθμός τους είναι περιορισμένος.

Ας μην αναλωθούμε, όμως, άλλο στις δυσκολίες, στους κανόνες και τις προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με το reuters.com, μια αεροπορική εταιρεία, και συγκεκριμένα η BARK Air, ήρθε να βάλει τέλος σε όλους αυτούς τους κανονισμούς και τις προϋποθέσεις και θα προσπαθήσει να διευκολύνει τους κηδεμόνες που έχουν μεγαλόσωμους σκύλους και είναι αρκετά δύσκολο να ταξιδέψουν.

Η BARK Air, λοιπόν, που θα πραγματοποιήσει την πρώτη πτήση την Πέμπτη από τη Νέα Υόρκη στο Λος Άντζελες, θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να είναι η εμπειρία, τόσο των σκύλων όσο και των κηδεμόνων τους, μοναδική πριν καν μπουν στο αεροπλάνο.

Πώς προέκυψε αυτή η ιδέα;

Ο διευθύνων σύμβουλος της BARK Air, Matt Meeker, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη ιδέα προέκυψε από τη δυσκολία να ταξιδέψει με τον δικό του σκύλο, τον Hugo, ο οποίος είναι ένας μεγάλος Μολοσσός.

Αναφέρει: «Δεν μπορούσα να ταξιδέψω μαζί του σε μεγάλες αποστάσεις και μου ήρθε η ιδέα ότι θα έπρεπε να υπάρχει μια αεροπορική εταιρεία που να εξυπηρετεί σκύλους. Προσαρμόζουμε τα πάντα στον σκύλο, προσπαθώντας να μειώσουμε το άγχος του, ώστε να έχει την πιο άνετη και χωρίς κανέναν φόβο εμπειρία στο αεροπλάνο.»

Σκεφτείτε ότι αυτή η φανταστική εμπειρία για τους σκύλους ξεκινάει από τον χώρο αναμονής, ο οποίος είναι γεμάτος με σκυλολιχουδιές. Η BARK Air, μάλιστα, προσφέρει και σπα για τους σκύλους – ένας πραγματικός σκυλοπαράδεισος.

Η αεροπορική εταιρεία στοχεύει να πουλάει 10 εισιτήρια ανά πτήση, αν και τα πολυτελή της αεροσκάφη μπορούν να φιλοξενήσουν έως 15 άτομα.

Είστε περίεργοι να μάθετε τιμή;

Φυσικά, δεν περιμέναμε να είναι οικονομικά. Τα εισιτήρια της εταιρείας στοιχίζουν 8.000 δολάρια για διεθνείς πτήσεις χωρίς επιστροφή, ενώ για ταξίδια εσωτερικού στοιχίζουν 6.000 δολάρια.

Ο Matt Meeker αναφέρει ότι θα προσπαθήσουν να μειώσουν τις τιμές στο μέλλον.

Τέλος, η BARK Air εξετάζει να προσθέσει πτήσεις προς Παρίσι, Μιλάνο, Σικάγο, Σιάτλ και κάποιους εποχικούς προορισμούς, καθώς έλαβε 15.000 αιτήματα για νέους προορισμούς.

«Ελπίζω ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια εμπειρία που θα απευθύνεται σε κάθε οικογένεια που θέλει να ταξιδέψει με όλη την οικογένειά της, όπως κάνουν με τα παιδιά τους», λέει ο Meeker.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


Το ίδιο ελπίζουμε κι εμείς να συμβεί και με άλλες αεροπορικές εταιρείες στο μέλλον, ώστε όλοι οι κηδεμόνες κατοικιδίων να ταξιδεύουν πιο εύκολα, πιο άνετα, πιο ξεκούραστα και χωρίς άγχος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.