ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αλάσκα: Σκύλος επέστρεψε σπίτι του διανύοντας 241 χλμ. πάνω στον πάγο (φωτο)

Ο αυστραλιανός ποιμενικός είχε εξαφανίστηκε με τον άλλο σκύλο της οικογένειας, τον Starlight

Αλάσκα: Σκύλος επέστρεψε σπίτι του διανύοντας 241 χλμ. πάνω στον πάγο (φωτο)

Ταξίδι 241 χιλιομέτρων πάνω στην παγωμένη Βερίγγειο θάλασσα έκανε ένας σκυλάκος, πριν επέστρεψε τελικά στο σπίτι του στην Αλάσκα, μετά από πολλές εβδομάδες.

Η ιδιοκτήτρια του σκύλου, Μάντι Ιγουόριγκαν και η οικογένειά της, που ζουν στην Γκάμπελ, επισκέπτονταν την Σαβοόνγκα, στο νησί Σεντ Λόρενς της Αλάσκας, όταν χάθηκε ο Nanuq, τον προηγούμενο μήνα.

Ο αυστραλιανός ποιμενικός εξαφανίστηκε με τον άλλο σκύλο της οικογένειας, τον Starlight.

Αν και έψαξαν παντού, δεν μπορούσαν να βρουν τα δύο σκυλάκια τους. Ο Starlight εμφανίστηκε λίγες εβδομάδες αργότερα, αλλά χωρίς τον Nanuq.

Μετά από ένα μήνα, οι κάτοικοι του Γουέιλς, που βρίσκεται 241 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σαβοόνγκα, στη δυτική ακτή της Αλάσκας άρχισαν να ανεβάζουν φωτογραφίες ενός σκύλου στα social media.

Όταν η Μάντι τις είδε, κατάλαβε ότι πρόκειται για το δικό τους σκύλο. Το πώς ο ενός έτους σκύλος διέσχισε τον θαλάσσιο πάγο και βρέθηκε από την Σαβοόνγκα στο Γουέιλς, παραμένει μυστήριο.

«Δεν έχω ιδέα πώς κατέληξε στο Γουέιλς. Ίσως μετατοπίστηκε ο πάγος ενώ κυνηγούσε. Είμαι σχετικά σίγουρη ότι έφαγε απομεινάρια φώκιας ή έπιασε μία. Ίσως και πουλιά. Είναι έξυπνος», δήλωσε η Ιγουόριγκαν.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο σκύλος της επέστρεψε στο Γκάμπελ με πτήση τσάρτερ. Με εξαίρεση ένα πρησμένο πόδι, σημάδια από δάγκωμα άγνωστου ζώου, ο Nanuq είναι καλά στην υγεία του. «Λύκος, φώκια, μικρή πολική αρκούδα, δεν ξέρουμε, γιατί είναι πραγματικά μεγάλη δαγκωματιά», είπε η Ιγουόριγκαν αναφερόμενη στην πληγή του σκύλου της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.