ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Αυτές είναι οι «αθώες» τροφές που μπορούν να σκοτώσουν τον σκύλο σας

Η ανθρώπινη τροφή μπορεί να βλάψει τους τετράποδους φίλους μας

Αυτές είναι οι «αθώες» τροφές που μπορούν να σκοτώσουν τον σκύλο σας

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να βάζουν τους τετράποδους φίλους τους να τρώνε μαζί τους. Ωστόσο, οι ανθρώπινες τροφές μπορεί να επηρεάσουν πολύ αρνητικά τον οργανισμό των σκυλιών.

Ας δούμε όμως τι δεν πρέπει να τρώει ο σκύλος σας:

Λιχουδιές σοκολάτας

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλων γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να ταΐζετε έναν σκύλο με σοκολάτα, αλλά ξέρετε γιατί; Η σοκολάτα περιέχει δύο συστατικά που δεν χρειάζεται ο σκύλος σας, την καφεΐνη και τη θεοβρωμίνη. Εάν ο σκύλος σας τρώει σοκολάτα μπορεί να καταλήξει με κοιλιακούς πόνους, αφυδάτωση, αυξημένη θερμοκρασία σώματος, ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό, μυϊκούς τρόμους, επιληπτικές κρίσεις, εμετούς και πιθανώς να πεθάνει.

Γαλακτοκομικά προϊόντα

Η δυσανεξία στη λακτόζη δεν περιορίζεται στους ανθρώπους. πολλά σκυλιά έχουν το ίδιο πρόβλημα και μπορεί να καταλήξουν με διάρροια, έμετο ή άλλα συμπτώματα γαστρεντερικής δυσφορίας. Αυτό συμβαίνει επειδή ο σκύλος σας δεν έχει τα ένζυμα που απαιτούνται για τη διάσπαση των σακχάρων του γάλακτος. Ενώ ο σκύλος σας μπορεί να λατρεύει αυτή την περιστασιακή μπουκιά τυριού τσένταρ, αυτή η νόστιμη λιχουδιά γεμάτη λίπος μπορεί να οδηγήσει σε παγκρεατίτιδα, η οποία, με τη σειρά της, μπορεί να γίνει θανατηφόρα.

Σκόρδο και κρεμμύδια

Τόσο το σκόρδο όσο και τα κρεμμύδια είναι μέλη του φυτικού είδους Allium (περιλαμβάνει επίσης, σχοινόπρασο, πράσα, κρεμμύδια και ασκαλώνια) που είναι γνωστό ότι βλάπτουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια του σκύλου σας. Η κατανάλωση οποιουδήποτε από αυτά μπορεί να οδηγήσει σε διάρροια και έμετο. Εάν δεν αντιμετωπιστεί, ο σκύλος σας μπορεί να υποστεί αναιμία, λήθαργο, αδυναμία, κοπιαστική αναπνοή και τελικά θάνατο.

Μπέικον

Ποιος σκύλος δεν λατρεύει τη γεύση του μπέικον όπως ο ιδιοκτήτης του; Το πρόβλημα με το μπέικον είναι ότι είναι τόσο πλούσιο σε λιπαρά όσο και σε αλάτι. Το λίπος στο μπέικον μπορεί να προκαλέσει παγκρεατίτιδα, η οποία, μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρα. Το υψηλό επίπεδο αλατιού μπορεί να οδηγήσει σε μια κατάσταση γνωστή ως «φουσκώματα» που προκαλείται όταν ένας σκύλος πίνει πολύ νερό μετά την κατανάλωση πολύ αλμυρών τροφών. Το φούσκωμα μπορεί επίσης να αποδειχθεί θανατηφόρο.

Αβοκάντο

Μπορεί να σκεφτείτε το αβοκάντο ως υγιεινό. Ωστόσο, είναι κάθε άλλο παρά  υγιεινό για τα σκυλιά. Τα αβοκάντο περιέχουν μια ουσία που ονομάζεται περσίνη που μπορεί να λειτουργήσει ως δηλητήριο για σκύλους, προκαλώντας εμετό και διάρροια.

Το αβοκάντο, εάν καταναλωθεί, μπορεί επίσης να προκαλέσει συσσώρευση υγρού στους πνεύμονες και το στήθος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολία στην αναπνοή και θάνατο από στέρηση οξυγόνου.

Μανιτάρια

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα μανιτάρια περιέχουν πολλές τοξίνες και υπάρχουν διαφορετικοί τύποι δηλητηριωδών τοξινών που συνδέονται με συγκεκριμένα μανιτάρια. Όλα αυτά μπορούν να επηρεάσουν πολλές περιοχές του σώματος ενός σκύλου. Μπορούν να προκαλέσουν επιληπτικές κρίσεις, σοκ και ακόμη και θάνατο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.