ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτό το γνωρίζατε; – Γιατί τα σκυλιά αλυχτούν όταν ακούν σειρήνες;

Μια από τις πιο… εκκεντρικές τους αντιδράσεις

Αυτό το γνωρίζατε; – Γιατί τα σκυλιά αλυχτούν όταν ακούν σειρήνες;

Μια από τις πιο… εκκεντρικές αντιδράσεις των σκύλων, είναι όταν ακούν σειρήνες και αλυχτούν. Υπάρχει άραγε κάποια γενετική προδιάθεση για να το κάνουν όταν ακούν διερχόμενα ασθενοφόρα ή περιπολικά;

Ο λόγος όπως αποδεικνύεται οφείλεται στην καταγωγή του, δηλαδή σε εκείνη από τον λύκο. Όταν τα μέλη μιας αγέλης χωριστούν, τότε οι σύντροφοί τους θα ουρλιάζουν για να τους δώσουν έναν τρόπο να τα εντοπίσουν. Μετατρέπονται δηλαδή σε ένα φυσικό GPS. Με το ουρλιαχτό επικοινωνούν μεταξύ τους τις τοποθεσίες τους, ακόμα κι αν πρόκειται για μεγάλες αποστάσεις.

Τα σκυλιά δεν ξέρουν πως ακούγεται μια σειρήνα της αστυνομίας και συχνά την ερμηνεύουν ως ουρλιαχτό ζώου. Είναι επίσης πιθανό οι σκύλοι να θεωρούν τις σειρήνες ως σημάδι ότι κάτι δεν είναι φυσιολογικό στο περιβάλλον τους και ότι θέλουν εσείς, ο αρχηγός της αγέλης, να το γνωρίζετε.

Αυτό σημαίνει ότι δεν ισχύει η κοινή πεποίθηση ότι τα σκυλιά ουρλιάζουν επειδή ο θόρυβος ενοχλεί τα ευαίσθητα αυτιά τους. Σπάνια το κάνουν αυτό. Αν ίσχυε αυτό, λένε ορισμένοι ειδικοί, τότε θα παρουσίαζαν άλλες συμπεριφορές, όπως το τρέξιμο και το κρύψιμο.

Όσο περισσότερο ένας σκύλος ακούει και ανταποκρίνεται σε μια σειρήνα, τόσο πιο πιθανό είναι να το επαναλάβει στο μέλλον. Αυτό συμβαίνει επειδή τα σκυλιά ουρλιάζουν και μετά παρατηρούν τον ήχο να απομακρύνεται μπορεί να αρχίσουν να συνδέουν τη φωνή τους με την εξαφάνιση του θορύβου. Στο μέλλον, πιθανότατα θα θυμούνται ότι «έδιωξαν τον εισβολέα» με το αλύχτισμα τους και θα επαναλάβουν τη διαδικασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν και το ουρλιαχτό είναι συνήθως αβλαβές, μερικές φορές μπορεί να είναι σημάδι ότι το κατοικίδιο ζώο σας νιώθει άγχος αποχωρισμού από τον ιδιοκτήτη ή ότι αισθάνεται αδιαθεσία. Εάν το ουρλιαχτό επιμένει να ακόμη και χωρίς να υπάρχει μια σειρήνα, τότε καλό είναι να πάτε στον κτηνίατρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.