ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτό το γνωρίζατε; – Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μπορεί να βλάψει την υγεία της γάτας σας

Για τα μάτια της γάτας μας τα διακοσμητικά ηλεκτρικά φωτάκια μπορεί να είναι ιδιαίτερα θελκτικά

Αυτό το γνωρίζατε; – Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μπορεί να βλάψει την υγεία της γάτας σας

Η κτηνίατρος Ισμήνη Δρακούλη υποστηρίζει ότι η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μπορεί να βλάψει την υγεία της γάτας σας.

«Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση δίνει μία ευχάριστη και γιορτινή ατμόσφαιρα στο σπίτι. Όμως, κάποια συγκεκριμένα αντικείμενα μπορεί να βλάψουν την υγεία της γάτας μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ποια είναι αυτά;

Ηλεκτρικά φωτάκια

Για τα μάτια της γάτας μας τα διακοσμητικά ηλεκτρικά φωτάκια μπορεί να είναι ιδιαίτερα θελκτικά. Στην περίπτωση που δαγκώσει τα καλώδια θα της προκαλέσουν ηλεκτροπληξία, ή εγκαύματα στη στοματική της κοιλότητα. Γι΄ αυτό, φροντίζουμε να τα καλύψουμε, όσο το δυνατόν, και να τα ανάβουμε όταν έχουμε τη γάτα υπό την επίβλεψή μας. Μία άλλη λύση θα ήταν, να χρησιμοποιήσουμε φωτάκια μπαταρίας, την οποία καλύπτουμε, ώστε να μην έχει πρόσβαση.

Γιρλάντες, κορδέλες και βροχή

Όλα αυτά τα αντικείμενα μπορεί να κεντρίσουν το ενδιαφέρον στις γάτες μας. Σε σημείο μάλιστα, που μπορεί να μπουν στον πειρασμό να τα δοκιμάσουν. Και γιατί όχι, να τα καταπιούν. Συνεπώς, όλα αυτά θα πρέπει να έχουν τοποθετηθεί σε σημείο που δεν θα μπορούν να τα προσεγγίσουν. Έτσι ώστε, να αποφύγουμε τις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Γυάλινα διακοσμητικά και μπάλες

Μπορούν να σπάσουν και να σχηματίσουν μικρά αιχμηρά κομματάκια, τα οποία μπορούν να τραυματίσουν τη γάτα μας.

Ποτ πουρί και αιθέρια έλαια

Λίγοι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων γνωρίζουν τους πιθανούς κινδύνους αυτών των προϊόντων. Αν χρησιμοποιείτε το λάδι, υπάρχει πάντοτε η πιθανότητα η γάτα σας να εκτεθεί τυχαία. Τα περισσότερα υγρά ποτ πουρί, περιέχουν φυσικά ή αιθέρια έλαια. Εάν τα καταπιεί η γάτα μπορούν να της προκαλέσουν έμετο, στομαχικές διαταραχές, διάρροια, αδυναμία, και, πιθανώς, ηπατική βλάβη. Επίσης, ορισμένα προϊόντα περιέχουν κατιονικά απορρυπαντικά, οπότε τα αποτελέσματα μπορεί να είναι πολύ χειρότερα.

Γυάλινες χιονόμπαλες

Περιέχουν αντιψυκτικό υγρό (αιθυλενική γλυκόλη), το οποίο είναι εξαιρετικά τοξικό αν το καταπιεί η γάτα – στην περίπτωση που σπάσουν, ή έχουν διαρροή.

Φαναράκια και κεριά

Τα κεριά μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά εγκαύματα σε μία γάτα που τα πλησιάσει, ή θελήσει να παίξει με τη φλόγα τους.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο, όπως λέει η κα Δρακούλη, είναι τρομερά ελκυστικό για μια γάτα. Γιατί μπορεί να αναρριχηθεί σε αυτό, όπως και να δοκιμάσει την υφή των κλαδιών του δέντρου.

Κατά την αναρρίχησή της μπορεί να ρίξει το δέντρο και να συμβούν ατυχήματα και τραυματισμοί.

Οπότε, θα πρέπει να μεριμνούμε για την επαρκή στήριξη του, έτσι ώστε να αντέχει τις επιδρομές της γάτας μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα φυσικά δέντρα, αναφέρει η κτηνίατρος, μπορεί να είναι ψεκασμένα με χημικά. Επίσης, εάν η γάτα μας καταπιεί τις πευκοβελόνες μπορεί να ερεθίσουν το γαστρεντερικό της σύστημα. Στην περίπτωση, που βλέπουμε πευκοβελόνες στο πάτωμα, σκουπίζουμε αμέσως. Συνεπώς, είναι καλύτερα να προτιμήσουμε ένα τεχνητό δέντρο, που δεν έχει πευκοβελόνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.