ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Κατοικίδια: Πέντε τρόποι για να διατηρήσετε καθαρό το σπίτι σας

Με τις παρακάτω συμβουλές είναι σίγουρο πως θα καταφέρετε να περιορίσετε την ακαταστασία

Κατοικίδια: Πέντε τρόποι για να διατηρήσετε καθαρό το σπίτι σας

Αν αγαπάτε την καθαριότητα αλλά αγαπάτε εξίσου και τον τετράποδο φίλο σας τότε ίσως δυσκολεύεστε να τα συνδυάσετε.

Μπορεί οι τετράποδοι φίλοι σας να κάνουν την καθαριότητα του σπιτιού δύσκολο εγχείρημα, αλλά με τις παρακάτω συμβουλές είναι σίγουρο πως θα καταφέρετε να περιορίσετε την ακαταστασία και να απολαύσετε ποιοτικό χρόνο μαζί τους.

1. Κρατήστε τα κατοικίδια σας καθαρά

Αν και δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το σαμπουάν πολύ συχνά στα κατοικίδια ζώα, ένα γρήγορο πλύσιμο με καθαρό νερό μπορεί να κάνει τη διαφορά. Κρατήστε τα σκυλιά περιοριζόμενα σε μία περιοχή, κατά προτίμηση με ένα εύκολο να καθαριστεί δάπεδο και λούστε τα απαλά με καθαρό νερό. Στη συνέχεια, στεγνώσετε τα τελείως πριν εξορμήσουν μέσα στο σαλόνι.

2. Αναβαθμίστε τον καναπέ σας

Ένας καναπές από “λάθος” υλικό μπορεί να δράσει σαν… μαγνήτης μαλλιών και τριχών από τα κατοικίδιά σας, να κρατήσει ανεπιθύμητες οσμές ή και να εμφανίσει τον παραμικρό λεκέ. Ενώ αναζητάτε τον νέο σας καναπέ ή απλώς κάνετε μια ανακαίνιση, αναζητήστε δέρματα ή σφιχτά υφάσματα, ιδανικά για τα κατοικίδια ζώα σας. Εάν τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι εύκολο να γίνει, μπορείτε να αποκτήσετε το κατάλληλο ριχτάρι που να είναι φιλικό προς το κατοικίδιο ζώο.

3. Ηλεκτρική σκούπα

Αναζητήστε την κατάλληλη ηλεκτρική σκούπα για κατοικίδια ζώα για να απορροφάτε τις ενοχλητικές τρίχες και να απαλλαχτείτε από οσμές. Θα χρειαστείτε σκούπα με εξαιρετικά ισχυρή αναρρόφηση, ένα ποιοτικό φίλτρο και μια καλή βούρτσα για να τραβήξετε τις τρίχες μαλλιά και όχι απλώς να τις απλώσετε πάνω στην επιφάνεια. Εξετάστε το είδος του δαπέδου που έχετε στο σπίτι σας πριν κάνετε την αγορά. Και σίγουρα φροντίστε να καθαρίζετε τακτικά το φίλτρο, μετά την αγορά, καθώς ένα φίλτρο με τρίχες και βρωμιές θα εξαπλώνει τη μυρωδιά!

4. Καθαρίστε τακτικά τα πράγματα του κατοικίδιου ζώου σας

Τα κρεβάτια για κατοικίδια ζώα, τα παιχνίδια, ακόμη και τα καλώδια συλλέγουν την έντονη οσμή του σκύλου, γι’ αυτό όλα πρέπει να καθαρίζονται τακτικά. Ελέγξτε εάν μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο. Διαφορετικά μπορείτε να πλύνετε με το χέρι στο νεροχύτη. Κάντε αυτή τη δραστηριότητα σε μια ηλιόλουστη μέρα και αφήστε τα να στεγνώσουν έξω. Ο ήλιος θα βοηθήσει σημαντικά στην εξόντωση των άσχημων οσμών.

5. Αερίστε το σπίτι σας
Η επίμονη οσμή κατοικίδιων ζώων επηρεάζει την ενέργεια στο σπίτι σας; Τώρα που η άνοιξη είναι εδώ, ανοίξτε τα παράθυρά σας και αφήστε λίγο φρέσκο ​​αέρα να μπει μέσα. Ακόμη και σε κρύες μέρες, ένα 10 λεπτό είναι αρκερό να προκαλέσει “έκρηξη” φρέσκου αέρα και να διατηρήσει ένα καθαρό σπίτι με τα κατοικίδιά σας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.