ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ο ελλιπής καθαρισμός του μπολ του σκύλου θέτει σημαντικούς κινδύνους για τα κατοικίδια & τους ιδιοκτήτες

Τα κύρια συμπτώματα μιας λοίμωξης από σαλμονέλα

Ο ελλιπής καθαρισμός του μπολ του σκύλου θέτει σημαντικούς κινδύνους για τα κατοικίδια & τους ιδιοκτήτες

Τα σκυλιά, αδιαμφισβήτητα, είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου, ωστόσο η φροντίδα τους δεν περιορίζεται στον κτηνίατρο, τα εμβόλια, την καλή επιλογή τροφής και τους περιπάτους.

Πολλές φορές ξεχνάμε να καθαρίζουμε το μπολ το οποίο κάθε πρωί γεμίζουμε με αυτές τις λαχταριστές κροκέτες που το αγαπημένο μας σκυλί κάνει σαν τρελό όταν τις βλέπει.

Τα στοιχεία της έρευνας

Έρευνα που διεξήχθη από τον FDA βρήκε ότι μόνο το 12% των 417 ιδιοκτητών σκύλων που ερεύνησαν έπλεναν το μπολ σκυλιών τους καθημερινά. Εν τω μεταξύ, το 22% το καθάριζε μία φορά την εβδομάδα και το 18% το έπλενε κάθε τρεις μήνες ή καθόλου.

Αν και μπορεί να μην φαίνεται να έχει μεγάλη σημασία, καθώς μόνο οι σκύλοι χρησιμοποιούν το μπολ τους, ο FDA συνέστησε το τακτικό πλύσιμο του μπολ για να αποφευχθεί η εξάπλωση βακτηρίων.

Συγκεκριμένα, λιστέρια, σαλμονέλα και βακτήρια μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες στα αγαπημένα μας κατοικίδια.

Ο FDA αναφέρει ότι ο ελλιπής καθαρισμός του μπολ του σκύλου θέτει σημαντικούς κινδύνους για την υγεία των κατοικίδιων ζώων συμπεριλαμβανομένου του κηδεμόνα τους.

Επιπλέον ο FDA είπε:

«Διαπιστώθηκε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών σκύλων δεν γνωρίζουν και δεν ακολουθούν σωστά τις οδηγίες αποθήκευσης των ζωοτροφών. Επίσης, ξεχνούν να πλύνουν τα χέρια τους, τα μπολ νερού και φαγητού και τα κουτιά αποθήκευσης της ζωοτροφής.

Στην πραγματικότητα αν και αυτή η καθημερινή ρουτίνα υγιεινής δεν παίρνει παρά λίγα λεπτά της ώρας η πλειονότητα δεν την εφαρμόζει στην πράξη.

Οι άνθρωποι που είναι αδιάφοροι για τον καθαρισμό των σκευών του αγαπημένου τους κατοικιδίου συνήθως είναι αμελείς και στη δική τους ρουτίνα υγιεινής. Επί παραδείγματι δεν πλένουν συχνά τα χέρια τους ή δεν τα πλένουν σχολαστικά.

Όπως αναφέρει ο FDA η έκθεση σε μολυσμένες τροφές για σκύλους μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία των σκύλων και του ανθρώπου εξαιτίας παθογόνων βακτηρίων.

Ως εκ τούτου, προκειμένου να προστατευθούν τα στενά μέλη της οικογένειας, είναι ζωτικής σημασίας να βεβαιωθείτε ότι το μπολ σκύλου καθαρίζεται τακτικά.

Ο τακτικός καθαρισμός του μπολ σκύλου θα βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου μόλυνσης από σαλμονέλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την Κλινική Mayo τα κύρια συμπτώματα μιας λοίμωξης από σαλμονέλα είναι:

  • Ναυτία
  • Έμετος
  • Κοιλιακές κράμπες
  • Διάρροια
  • Πυρετός
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.