ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τα σημάδια που φανερώνουν ότι ο σκύλος σας έχει φάει φόλα

Εάν υποψιάζεστε ότι ο σκύλος σας έχει δηλητηριαστεί, είναι σημαντικό να δράσετε γρήγορα

Τα σημάδια που φανερώνουν ότι ο σκύλος σας έχει φάει φόλα

Αν παρατηρήσετε τα παρακάτω σημάδια στο σκύλο σας, τότε είναι αρκετά πιθανό να έχει φάει φόλα.

Εάν υποψιάζεστε ότι ο σκύλος σας έχει δηλητηριαστεί, είναι σημαντικό να δράσετε γρήγορα και να αναζητήσετε άμεση κτηνιατρική φροντίδα.

Αυτά είναι τα σημάδια που μπορεί να υποδηλώνουν δηλητηρίαση σε σκύλους:

Εμετός και διάρροια: Ο ξαφνικός και έντονος εμετός και η διάρροια μπορεί να είναι σημάδι δηλητηρίασης. Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να συνοδεύονται από αίμα ή ασυνήθιστο χρώμα στον εμετό ή στα κόπρανα.

Λήθαργος: Εάν ο σκύλος σας γίνει ασυνήθιστα αδύναμος, ληθαργικός ή καταρρέει, ενδέχεται να είναι σημάδι δηλητηρίασης.

Επιληπτικές κρίσεις: Οι επιληπτικές κρίσεις αποτελούν σοβαρό σημάδι τοξικότητας και απαιτούν άμεση αντιμετώπιση.

Δυσκολία στην αναπνοή: Η δύσκολη ή ασταθής αναπνοή μπορεί να υποδηλώνει δηλητηρίαση. Ορισμένες τοξίνες μπορούν να επηρεάσουν το αναπνευστικό σύστημα.

Υπερβολική έκκριση σάλιου ή αφρός στο στόμα: Αυτό μπορεί να είναι σημάδι ορισμένων δηλητηριάσεων, ειδικά αν δεν υπάρχει προφανής λόγος, όπως ένα ξένο αντικείμενο που έχει κολλήσει στο στόμα.

Απώλεια ισορροπίας: Ο σκύλος σας μπορεί να παραπατάει, να δυσκολεύεται να περπατήσει ή να φαίνεται αποπροσανατολισμένος.

Αλλαγές στο χρώμα των ούλων και της γλώσσας: Μια αλλαγή στο χρώμα των ούλων, όπως το να γίνονται ωχρά ή μπλε, μπορεί να είναι σημάδι κακής κυκλοφορίας οξυγόνου λόγω δηλητηρίασης.

Διασταλμένες κόρες: Ορισμένες τοξίνες μπορεί να προκαλέσουν σημαντική διαστολή των κόρων των ματιών.

Υπερβολική δίψα ή ούρηση: Ορισμένες τοξίνες μπορεί να επηρεάσουν τα νεφρά, οδηγώντας σε αυξημένη κατανάλωση νερού και ούρηση.

Τρέμουλο και μυϊκές συσπάσεις: Αυτό μπορεί να είναι σημάδι δηλητηρίασης, ειδικά με ορισμένες χημικές ουσίες ή τοξίνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ταραχή ή ασυνήθιστη συμπεριφορά: Ο σκύλος σας μπορεί να επιδείξει ασυνήθιστη ή επιθετική συμπεριφορά εάν πονάει ή αγωνιά λόγω δηλητηρίασης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.