ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Τελικά γιατί οι σκύλοι γέρνουν στα πλάγια το κεφάλι τους όταν τους μιλάμε

Τι έδειξε μελέτη που ανέλυσε την κίνηση του κεφαλιού τους

Τελικά γιατί οι σκύλοι γέρνουν στα πλάγια το κεφάλι τους όταν τους μιλάμε

Θα έχετε παρατηρήσει ότι μερικές φορές όταν μιλάμε στους σκύλους μας, εκείνοι γέρνουν το κεφάλι τους στα πλάγια. Είναι πολύ γλυκό όταν το κάνουν, αλλά το ερώτημα είναι γιατί το κάνουν;

Σε μια μελέτη που έγινε στην Ουγγαρία και δημοσιεύθηκε το 2021, οι ερευνητές έφτασαν στο συμπέρασμα πως αυτή η κίνηση σημαίνει πως εκείνη την στιγμή αυξάνεται η προσήλωση με την οποία σας ακούει ο σκύλος. Στην έρευνα έγιναν κάποια πειράματα με 40 σκύλους, στους οποίους οι ιδιοκτήτες τους δίδαξαν τα ονόματα κάποιων νέων παιχνιδιών.

Ανέλυσαν λοιπόν την κίνηση του κεφαλιού, όταν οι ιδιοκτήτες τους ζητούσαν να τους φέρουν ένα συγκεκριμένο παιχνίδι. Έφτασαν λοιπόν στο συμπέρασμα πως οι ράτσες που ήταν καλύτερες στο να μαθαίνουν ονόματα, όπως είναι τα Μπόρντερ Κόλεϊ, θα έγερναν στα πλάγια περισσότερο το κεφάλι τους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Eotvos Lorand στη Βουδαπέστη, η κλίση του κεφαλιού βοηθά τους σκύλους να ανακαλούν και να κατανοούν πληροφορίες. Δείχνει ότι είναι προσεκτικοί αλλά και σε εγρήγορση, όταν ακούν την φωνή σας ή άλλα «εξέχοντα ακουστικά ερεθίσματα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης είναι πιθανό, η κίνηση αυτή να σημαίνει ότι ο σκύλος συνδυάζει ένα όνομα με μια οπτική εικόνα μέσα στο κεφάλι του. Το αν το κάνει από την μια πλευρά ή την άλλη, μάλλον είναι θέμα προτίμησης, ενώ οι ερυνητές είπαν πως πρέπει να γίνει περαιτέρω έρευνα για να κατανοήσουμε ακόμα καλύτερα αυτή την κίνηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.