ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Χριστούγεννα: Δείτε τι πρέπει να κάνετε εάν ο σκύλος σας φάει σοκολάτα

Όσο πιο σκουρόχρωμη είναι η σοκολάτα, τόσο πιο τοξική είναι για το ζώο

Χριστούγεννα: Δείτε τι πρέπει να κάνετε εάν ο σκύλος σας φάει σοκολάτα

Μια νέα έρευνα από την Αγγλία, διαπίστωσε πως τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή στην οποία παρουσιάζονται δηλητηριάσεις σκυλιών από σοκολάτα.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι τα κουτάβια είναι τέσσερις φορές πιο πιθανό να μεταβούν στον κτηνίατρο για δηλητηρίαση από σοκολάτα κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων από ό,τι όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Μάλιστα όσο πιο σκουρόχρωμη είναι η σοκολάτα, τόσο πιο τοξική είναι για το ζώο και όσο πιο μικρόσωμος είναι ο σκύλος, τόσο πιο επικίνδυνες είναι οι συνέπειες.

Αν παρατηρήσετε ότι ο σκύλος σας έχει φάει μεγάλη ποσότητα σοκολάτας χωρίς την άδειά σας, τότε πρέπει το συντομότερο δυνατό να τον πάτε στον/στην κτηνίατρο.

Μόνο αυτός/αυτή μπορεί να θέσει υπό έλεγχο τη δηλητηρίαση λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα, όπως εμετό, πλύση στομάχου και χρήση ενεργού άνθρακα.

Παρ’ όλη την ένταση: για κανένα λόγο μην πανικοβληθείτε και κρατήστε την ψυχραιμία σας για χάρη του σκύλου.

Παρεμπιπτόντως: ένα μικρό σοκολατάκι ή ένα σοκολατένιο μπισκότο είναι ανθυγιεινό για σκύλους μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους, αλλά συνήθως δεν αποτελεί πρόβλημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επικίνδυνη μπορεί να προβεί η κατανάλωση ολόκληρης μπάρας ή πολλών κομματιών σοκολάτας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.