ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κορωπί: 110 εγκαταλελειμμένα άλογα βρίσκονται σε στάβλο – Κατεβαίνουν στον οικιστικό ιστό για τροφή

Υπάρχουν αυτή τη στιγμή 15 φοράδες που ετοιμάζονται να γεννήσουν

Κορωπί: 110 εγκαταλελειμμένα άλογα βρίσκονται σε στάβλο – Κατεβαίνουν στον οικιστικό ιστό για τροφή

Στο Κορωπί, άγρια άλογα τα οποία είναι εγκαταλελειμμένα και υποσιτισμένα κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους και στον οικιστικό ιστό προκειμένου να βρουν τροφή.

Συνολικά πρόκειται για 110 άλογα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύει και η ζωή τους αλλά και τα ίδια να αποτελούν κίνδυνο για τους κατοίκους της περιοχής.

Τα άλογα αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε έναν προσωρινό στάβλο, μέσα στον οποίο τα ζώα είναι σε άσχημη κατάσταση, είναι υποσιτισμένα,  ατάιστα για πολλές ώρες.

Πολλά από τα άλογα είναι αποστεωμένα, οι οπλές τους είναι ταλαιπωρημένες και εάν πέσουν θα σπάσουν τα πόδια τους και θα πάνε για ευθανασία. Φαίνεται πως τα άλογα κάποιος τα έχει στην κατοχή του,  άρα είναι δεσποζόμενα. Άλογα αποστεωμένα στο Κορωπί

Τα άλογα βλέπουν το φως του ήλιου για ελάχιστες ώρες και πολλές φορές σχηματίζουν αγέλες και πλησιάζουν στον οικιστικό ιστό προκείμενου να βρουν τροφή.

Η Μαρία Μαρόλια, κάτοικος του Κορωπίου και μέλος του Αττικού Ιππικού Ομίλου, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την κατάσταση που βρίσκονται τα αλόγα και για τον κάτοχό τους.

«Είναι ένας άνθρωπος που ζει εδώ χρόνια, το πρόβλημα είναι τουλάχιστον 10 χρόνια και το ξέρουν οι αρμόδιοι φορείς και οι κάτοικοι που το ζουν καθημερινά. Είναι ένας άνθρωπος που τα φροντίζει όταν του φέρνουν τροφές και όταν βοηθήσει ο Δήμος ή οποιοσδήποτε άλλος φορέας. Η νομοθεσία λέει ότι όταν σου ανήκει κάποιο ζώο πρέπει να το έχεις και τσιπαρισμένο. Τώρα δεν ξέρω σε ποιον ανήκουν τα ζώα», τόνισε.

Για την κατάσταση μίλησε και η κυρία Ιωάννα Ζεμπερλίκου, μέλος επίσης του Αττικού Ομίλου Ιππασίας.

Η κατάσταση ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια, ενώ ήταν λίγα ζώα. Το πρόβλημα είναι ότι τα άλογα δεν είναι ευνουχισμένα, δεν είναι στειρωμένα, οπότε αναπαράγονται με ανεξέλεγκτους ρυθμούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπάρχουν αυτή τη στιγμή 15 φοράδες που ετοιμάζονται να γεννήσουν. Σύμφωνα με τον κύριο που τα φροντίζει θα γεννήσουν τον Φεβρουάριο περίπου. Για να ενημερώσουμε τον κόσμο, οι φοράδες μόλις γεννήσουν είναι αυτομάτως έτοιμες για να ξαναμείνουν έγκυες οπότε είναι σημαντικό να δράσουμε άμεσα», υπογράμμισε η εθελόντρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.