ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κρανιά Ασπροποτάμου: Αρκουδάκι ενός έτους έψαχνε για τροφή και κατέληξε σε… βεράντα σπιτιού (βίντεο)

«Είναι ένα άγριο ζώο μπορεί να κάνει εξίσου την ίδια ζημιά με μία μεγάλη αρκούδα»

Κρανιά Ασπροποτάμου: Αρκουδάκι ενός έτους έψαχνε για τροφή και κατέληξε σε… βεράντα σπιτιού (βίντεο)

Με το «στόμα ανοιχτό» έμεινε ένας κάτοικος στην Κρανιά Ασπροποτάμου, καθώς το πρωί της Κυριακής, είδε έξω από το παράθυρο του σαλονιού του ένα… αρκουδάκι!

Το αρκουδάκι που εκτιμάται ότι είναι ηλικίας περίπου ενός έτους, φαίνεται να ξεπέρασε τα όρια του φόβου και έψαχνε απεγνωσμένα στις αυλές των σπιτιών κάτι να γευματίσει.

Παρόλα αυτά όταν αντίκρισε τους ανθρώπους τράπηκε σε φυγή και εκείνοι, αντιδρώντας γρήγορα κατέγραψαν το γεγονός .

Ο άνθρωπος που είδε το αρκουδάκι ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή πως ξυπνώντας και την ώρα που έφτιαχνε τον καφέ του, έπιασε το μάτι του κάτι «τριχωτό και καφέ», ενώ αρχικά νόμιζε ότι ήταν ο σκύλος του.

Όταν κατάλαβε ότι ο σκύλος ήταν μαζί του συνειδητοποίησε ότι ήταν έξω μία αρκούδα. Επικοινώνησε με την σύντροφό του, και η αρκούδα με το που αντιλήφθηκε τον ήχο, το έβαλε στα πόδια.

Στη συνέχεια, η νεαρή αρκούσα έφυγε από την πίσω πλευρά του σπιτιού, και πολλοί κάτοικοι του χωριού είχαν παρατηρήσει τις προηγούμενες μέρες την αρκούδα να τρέφεται από κάδους σκουπιδιών. Ειδικοί αναφέρουν ότι φοβάται και δεν πλησιάζει τους ανθρώπους.

Ο υπεύθυνος περίθαλψης άγριων ζώων «Εταιρείας προστασίας περιβάλλοντος Καστοριάς», Νίκος Παναγιωτόπουλος, μίλησε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή για το περιστατικό:

«Φυσικά ήθελε φαγητό, η αρκούδα είναι τροφοσυλλέκτης, είναι ένα μικρό που έχει αποκοπεί από τους γονείς του, είναι ανώριμο και κάνει πράξεις που ίσως να φαίνονται περίεργες σε μας. Αυτή η εικόνα στην περιοχή της Καστοριάς είναι συνηθισμένη.

Καλό είναι να μην εμπλακούμε με την αρκούδα, ούτε να βγούμε έξω, ούτε να πούμε “α ένα αρκουδάκι”, από αυτά που ξέρουμε στα κινούμενα σχέδια ή τα περιοδικά. Είναι ένα άγριο ζώο μπορεί να κάνει εξίσου την ίδια ζημιά με μία μεγάλη αρκούδα.

Δεν πρέπει να εμπλακούμε, το ζώο θα φύγει με την παρουσία τη δική μας. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να πάρουμε τα μέτρα πρόληψης και ασφάλειας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.