ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μοναδικό θέαμα: Πολική αρκούδα ποζάρει στο χιόνι αγκαλιά με τα μικρά της (φώτο)

«Θα ήταν ενθαρρυντικό αν την ίδια φωτογραφία μπορούσε κάποιος να τραβήξει 50 ή 100 χρόνια από σήμερα»

Μοναδικό θέαμα: Πολική αρκούδα ποζάρει στο χιόνι αγκαλιά με τα μικρά της (φώτο)

Ο βραβευμένος φωτογράφος άγριας ζωής, Paul Goldstein, κατάφερε να απαθανατίσει φωτογραφίες μιας μαμάς πολικής αρκούδας και των μικρών της να περνούν τις στιγμές τους μέσα στα χιόνια της περιοχής Nunavut του Καναδά.

Ο φωτογράφος πήγε με χιονοέλκηθρο σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία της νήσου Baffin Island, η οποία έχει πληθυσμό πολικών αρκούδων όλες τις μέρες και μήνες του χρόνου.

Ο ίδιος, χάρη σε ντόπιους Ινουίτ ιχνευτές, βρέθηκε μπροστά σε ένα ανέλπιστο θέαμα και το απαθανάτισε σε μοναδικές φωτογραφίες, τις οποίες ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram και μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Είδε μια μαμά πολική αρκούδα και τα κουτάβια της να περνάνε τις στιγμές τους στο χιόνι είτε εξερευνώντας τον χώρο είτε ξαπλωμένοι αγκαλιά, σε μια «μαγική», όπως τη χαρακτήρισε ο ίδιος, στιγμή, αφού κανείς δεν του εγγυόταν ότι θα δει πολικές αρκούδες, πόσο μάλλον μια ολόκληρη οικογένεια.

Ο φωτογράφος άγριας ζωής έχει πλήρη επίγνωση του πόσο τυχερός ήταν που τράβηξε αυτές τις φωτογραφίες· ακόμη και μετά από 25 χρόνια σε αυτή την τέχνη, είναι πάντα συναρπαστικό να αιχμαλωτίζει με τον φακό του τέτοιες ξεχωριστές στιγμές.

Ελπίζει ότι ο κόσμος θα δει αυτές τις φωτογραφίες και θα συνειδητοποιήσει πόσο εύθραυστα είναι αυτά τα οικοσυστήματα και πόσο σημαντικό είναι να τα προστατεύουμε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θα ήταν ενθαρρυντικό αν την ίδια φωτογραφία μπορούσε κάποιος να τραβήξει 50 ή 100 χρόνια από σήμερα» είπε, μιλώντας στο My Modern Met.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.