ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι αρχές της Χιλής αύξησαν το επίπεδο συναγερμού για το ηφαίστειο Λασκάρ – «Αναμένονται εκρήξεις»

Η τελευταία του έκρηξη σημειώθηκε το 1993

Οι αρχές της Χιλής αύξησαν το επίπεδο συναγερμού για το ηφαίστειο Λασκάρ – «Αναμένονται εκρήξεις»

Οι αρχές της Χιλής αύξησαν το Σάββατο το επίπεδο συναγερμού σε σχέση με το ηφαίστειο Λασκάρ στη βόρεια Χιλή, με αυξημένους περιορισμούς στην πρόσβαση, λόγω της κλιμάκωσης της σεισμικής του δραστηριότητας και μιας έκρηξης που αναμένεται σύντομα.

Το ηφαίστειο, που υψώνεται στα 5.592 μέτρα και θεωρείται το πιο ενεργό στο βόρειο μέρος της χώρας, βρίσκεται σε αραιοκατοικημένη περιοχή κοντά στα σύνορα με τη Βολιβία. Η τελευταία έκρηξή του σημειώθηκε το 1993.

«Καταγράφηκε αύξηση της σεισμικής του δραστηριότητας», αναφέρει δελτίο Τύπου της Εθνικής Υπηρεσίας Γεωλογίας και Εξορύξεων της Χιλής (Sernageomin) που διευκρινίζει ότι το επίπεδο συναγερμού για το ηφαίστειο αυτό πέρασε από το κίτρινο στο πορτοκαλί.

«Αναμένονται εκρήξεις που θα ξεπερνούν σε ύψος τα 5 χιλιόμετρα ενώ προβλέπεται ότι η λάβα και η τέφρα θα διασκορπιστούν γύρω από το ηφαίστειο», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Η ενίσχυση του συναγερμού στο πορτοκαλί επίπεδο σημαίνει αυξημένη παρακολούθηση της συμπεριφοράς του ηφαιστείου και μέτρα προστασίας για τις γύρω πόλεις όπως το Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα, που είναι δημοφιλές στους τουρίστες και βρίσκεται περίπου 70 χλμ. από το Λασκάρ.

«Δεδομένου του επιπέδου κινδύνου, η περίμετρος ασφαλείας γύρω από τον κρατήρα θα επεκταθεί από τα 5 σε 10 χιλιόμετρα, με περιορισμένη πρόσβαση στη συγκεκριμένη περιοχή», δήλωσε η Sernageomin.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.