ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

ΟΗΕ: Επί τάπητος η παγκόσμια κρίση βιοποικιλότητας – Ηγέτες δεσμεύονται για περισσότερη υποστήριξη στη φύση

Η Γερμανία δεσμεύτηκε για τη χορήγηση 1,5 δισ. ευρώ ετησίως για την παγκόσμια βιοποικιλότητα

ΟΗΕ: Επί τάπητος η παγκόσμια κρίση βιοποικιλότητας – Ηγέτες δεσμεύονται για περισσότερη υποστήριξη στη φύση

Ηγέτες χωρών από όλον τον κόσμο δεσμεύονται για περισσότερη υποστήριξη στη φύση ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, κάτι που άλλωστε κρίνεται απαραίτητο, καθώς η παγκόσμια κρίση βιοποικιλότητας απειλεί περισσότερα από ένα εκατομμύριο είδη φυτών και ζώων με εξαφάνιση. 

Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη για περισσότερη υποστήριξη στη φύση, η Γερμανία δεσμεύτηκε για τη χορήγηση 1,5 δισ. ευρώ ετησίως για την παγκόσμια βιοποικιλότητα – υπερδιπλασιάζοντας τις ισχύουσες δεσμεύσεις της.

Σύντομα οι ηγέτες των χωρών θα συναντηθούν στο Μόντρεαλ του Καναδά για την κρίσιμης σημασίας σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για την βιοποικιλότητα (COP15) για να οριστικοποιήσουν και να υιοθετήσουν ένα πλαίσιο για την προστασία και την συντήρηση της φύσης.

Σύμφωνα με έκθεση του 2020 του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, περισσότερο από το μισό ΑΕΠ της υφηλίου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον φυσικό κόσμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η διάσκεψη του Δεκεμβρίου «χρειάζεται να αποτελέσει σημείο καμπής για τις προσπάθειές μας για την προστασία» της φύσης, δήλωσε ο καγκελάριος Ο.Σολτς κατά την ανακοίνωση της νέας χρηματοδότησης του σκοπού αυτού. «Με αυτή τη συμβολή θέλω να στείλω ένα ηχηρό μήνυμα για ένα φιλόδοξο αποτέλεσμα της COP15 για την βιοποικιλότητα», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.