ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βρετανοί ερευνητές: «Νέο ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών το 2020»

Βρετανοί ερευνητές: «Νέο ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών το 2020»

Η κλιματική αλλαγή όχι μόνο είναι εδώ αλλά τα αποτελέσματά της θα μπορούμε να τα μετρήσουμε ήδη από την χρονιά που μας έρχεται.

Δυστυχώς… Η αυξητική τάση που έχει η παγκόσμια θερμοκρασία θα συνεχιστεί με ταχύτατους ρυθμούς: το επόμενο έτος αναμένεται να είναι θερμότερο κατά 1,11 βαθμό Κελσίου κατά μέσο όρο, από τη βασική συγκριτική περίοδο που ξεκινά από το 1850 και φτάνει μέχρι το 1900 (προβιομηχανική περίοδος). Όπως προβλέπουν οι ειδικοί της Βρετανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (MET Office), το 2020 θα καταγραφεί νέο ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών για έκτη συνεχόμενη χρονιά. Και φυσικά ο βασικός παράγοντας που προκαλεί την αύξηση αυτή είναι οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου.

Η πρώτη φορά που καταγράφηκε θερμοκρασία πάνω από έναν βαθμό Κελσίου από την προβιομηχανική περίοδο ήταν το 2015. Από τότε και κάθε χρόνο παρατηρούνται μέσες θερμοκρασίες στα ίδια επίπεδα, με θερμότερη χρόνια το 2016, η θερμοκρασίες της οποίας είχαν επηρεαστεί αρκετά και από το φαινόμενο Ελ Νίνιο και δεν οφείλονταν αποκλειστικά στην κλιματική αλλαγή. Σύμφωνα με το MET Office, οι πιθανότητες ενός ισχυρού Ελ Νίνιο το 2020 είναι ελάχιστες. Η μέση παγκόσμια θερμοκρασία για το επόμενο έτος προβλέπεται να κυμανθεί από 0,99 έως 1,23 βαθμούς Κελσίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μιλώντας οι ερευνητές στο BBC, διευκρινίζουν ότι ο παράγοντας – κλειδί είναι η αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα και άλλα αέρια που προκαλούν θέρμανση. Όπως εξηγούν, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα φέτος έχουν καταγράψει μικρή αύξηση, παρά τη μείωση της χρήσης άνθρακα, και σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, το 2019 θα κλείσει με αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα 0,6%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.