ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Παράνομο εμπόριο άγριων ζώων – Ο… τιμοκατάλογος του διαδικτύου

Σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, το εμπόριο άγριων ζώων δεν είναι παράνομο, ενώ τα ζώα παραδίδονται με delivery

Παράνομο εμπόριο άγριων ζώων – Ο… τιμοκατάλογος του διαδικτύου

Σε βιομηχανία φαίνεται πως έχει εξελιχθεί η πώληση άγριων ζώων στο διαδίκτυο, φαινόμενο που έφερε στην επιφάνεια το λευκό τιγράκι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στα σκουπίδια έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Ωστόσο, να υπενθυμιστεί πως το ζώο εντέλει οδηγήθηκε σε ευθανασία καθώς κρίθηκε πως η υγεία του δεν μπορούσε να βελτιωθεί.

Το παράνομο εμπόριο άγριων ζώων μέσω διαδικτύου βρίθει κυρίως στις ΗΠΑ, όπου πολλές ιστοσελίδες πουλούν ακόμα και σπάνια είδη άγριων ζώων.

Σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, άλλωστε, το εμπόριο άγριων ζώων δεν είναι παράνομο, ενώ τα ζώα παραδίδονται με delivery μέσα σε λίγες ημέρες.

Σημειώνεται πως στην Ελλάδα υπάρχει ένα «κενό» στον νόμο, ωστόσο θεωρείται παράνομη η συντήρηση ενός άγριου ζώου ως κατοικίδιου. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορεί κανείς να έχει στο σπίτι του μία τίγρη, αν και υπό προϋποθέσεις μπορεί… να το φέρει στην χώρα μας.

Ο τιμοκατάλογος άγριων ζώων στο διαδίκτυο

Οι «επιλογές» μάλιστα στο διαδίκτυο είναι πολλές. Ενδεικτικά:

Λευκή τίγρης: Από 3.000$ έως 100.000$

Μαύρος πάνθηρας: Από 3.500$

Τζάγκουαρ: Από 1.450$

Υβρίδια λύκων: Από 800$ έως 2.000$

Αλεπούδες: Από 400$ έως 3.000$

Πίθηκοι: Από 1500$ έως 45.000$

Καγκουρό: 2.500$

Ελάφι: 1.800$

Αγριόγατες: Από 1.200$ έως 14.000$

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.