Πώς κατάντησαν την Ελλάδα: Απλές βροχές «ρήμαξαν» την Αθήνα – «Βούλιαξε» κεντρικός δρόμος και «ρούφηξε» γυναίκα (φωτό)

Χάλι τριτοκοσμικής χώρας

Πώς κατάντησαν την Ελλάδα: Απλές βροχές «ρήμαξαν» την Αθήνα – «Βούλιαξε» κεντρικός δρόμος και «ρούφηξε» γυναίκα (φωτό)

Οι χθεσινές βροχές που ήταν λίγο δυνατές, έδειξαν την «γύμνια» της Αθήνας από υποδομές για να μην πλημμυρίζει και μετατρέπεται σε «Βενετία».

Χαρακτηριστικό είναι ότι άνοιξε τρύπα σε πλέον κεντρικό σημείο της Αθήνας στην οποία και έπεσε μέσα μία γυναίκα!

Τέτοια περιστατικά θα περίμενε κανείς να τα δει σε χώρες αφρικανικές και όχι σε μία υποτίθεται δυτική χώρα όπως η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 98, περίπου στις 10 το πρωί και όταν τα έντονα φαινόμενα ήταν σε εξέλιξη, το οδόστρωμα υποχώρησε σε ένα σημείο, άνοιξε μία τρύπα, η οποία κατάπιε την άτυχη γυναίκα που περνούσε εκείνη την ώρα.

«Καθώς έφευγα από τη δουλειά μου και περπατούσα σιγά σιγά, γιατί έβρεχε, ξαφνικά στο πεζοδρόμιο επάνω άνοιξε ένα καπάκι κι έπεσα στο κενό μέσα. Ευτυχώς με τράβηξαν και με έβγαλαν», δήλωσε η Ελένη Ρόδη, η οποία αναρρώνει σπίτι της με διάστρεμμα.

Ο δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, Γιώργος Αποστολόπουλος, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το περιστατικό.

 «Συνέβησαν δύο απίστευτα πράγματα. Το πρώτο είναι ότι στις 10.30 με 11.00 το πρωί της Πέμπτης, άνοιξε αυτό το «χάσμα» του εδάφους και οι τεχνικές «δυνάμεις» έφτασαν στο σημείο το απόγευμα, προκειμένου να αποκαταστήσουν ένα μέρος της ζημιάς, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί χάος και να εγκλωβιστούν λεωφορεία και ΙΧ», είπε αρχικά.

«Πέρασα κατά σύμπτωση με την γυναίκα που έπεσε μέσα, είναι φίλη, κατά τις 3 η ώρα από το πεζοδρόμιο, πάτησε σε ένα πλακάκι και ένα καπάκι της ΕΥΔΑΠ, υποχωρεί το έδαφος και βρίσκεται μισό μέτρο κάτω από το έδαφος πεσμένη. Ευτυχώς την γλίτωσε στο πόδι της, έπαθα σοκ, την σήκωσα εγώ και αργότερα πήγε σπίτι της. Έως τις 5 η ώρα δεν είχε αποκατασταθεί η ζημιά», συμπλήρωσε.

Δηλαδή με λίγα λόγια για όλα φταίει ο καιρός…

Μα έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή θα έβρεχε, όπως κάποτε επίσης θα χιονίσει…

Σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα, ο πρώην αντιδήμαρχος Αθηναίων και πρώην Γραμματέας Περιβάλλοντος Γιώργος Αποστολόπουλος αναφέρει «αυτές είναι οι εικόνες αποσαθρωμένης πόλης από μία φυσιολογική βροχή. Πρώτα οι καταρράκτες της… Μονμάρτης, δηλαδή των Εξαρχείων-λόφου Στρέφη στην Εμμανουήλ Μπενάκη και μπροστά στο 36ο Δημοτικό και 82ο Νηπιαγωγείο Αθηνών που κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή. Μετά ακολουθεί το… χάσμα! Μία “μαύρη τρύπα” επί της Χαριλάου Τρικούπη 98 που άνοιξε με τη βροχή πριν τις 11 το πρωί.

Είναι ήδη 5 το απόγευμα και δεν εμφανίστηκε κανείς από το Δήμο Αθηναίων στο σημείο. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε όλη την περιοχή και έχουν ακινητοποιηθεί λεωφορεία και αυτοκίνητα. Οι “καταβόθρες” που έχουν δημιουργηθεί ρουφάνε μεγάλες ποσότητες νερού.
Το χειρότερο; Μπροστά στα μάτια μου, η φίλη μου Ελένη που περπατούσαμε μαζί στο σημείο αυτό, έπεσε πάνω από μισό μέτρο μέσα στην τρύπα καθώς πάτησε σε υποτιθέμενο στερεό καπάκι της ΕΥΔΑΠ και αυτό κατέρρευσε προς το υπέδαφος! Ευτυχώς ακολουθούσα και την βοήθησα να βγει και να σηκωθεί».

Ο κ. Αποστολόπουλος ανήρτησε της κάτωθι εικόνες στα social media:

Οι ευθύνες της κυβέρνησης και του Δημάρχου Αθηναίων Κ.Μπακογιάννη είναι τεράστεις.

Ειδικότερα τα έργα που δεν τελειώνουν ποτέ του «Μεγάλου Περίπατου» («Μεγάλης Ταλαιπωρίας» για τους πολίτες) δημιούργησαν επιπλέον κωλύματα στην ροή των υδάτων με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η Πανεπιστημίου και οι δρόμοι πέριξ αυτής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ειδικά η Πανεπιστημίου έγινε ένας μεγάλος «βάλτος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.