ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

4+1 είδη ψαριών και μαλακίων του Αιγαίου που απειλούνται με εξαφάνιση

4+1 είδη ψαριών και μαλακίων του Αιγαίου που απειλούνται με εξαφάνιση

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Greenpeace, ψάρια και μαλάκια μεγάλης εμπορικής αξίας βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν υπό εξαφάνιση.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο κίνδυνος είναι πολύ επισταμένος στην Μεσόγειο και το Αιγαίο μας λόγω παράνομης αλιείας, πράγμα που σημαίνει πως βαίνουμε με ταχύτατους ρυθμούς να εξαφανίσουμε δια παντός τα «δημοφιλή» ψάρια από τις θάλασσές μας.

Ποια είναι αυτά:

Μπακαλιάρος

Ο πληθυσμός του μπακαλιάρου ανά τον κόσμο έχει εξαφανιστεί από τις θάλασσες κατά 90%. Το ίδιο συμβαίνει και στις ελληνικές στις οποίες κάποτε αφθονούσε.

Πετροσωλήνες

Οι πετροσωλήνες είναι μαλάκια τα οποία στα πρώτα χρόνια της ζωής τους ζουν προσκολλημένα στα βράχια. Είναι είδος που προστατεύεται μιας και τα τελευταία χρόνια η αλίευση του απαγορεύεται.

Ροφός

Ο ροφός αποτελεί απειλούμενο είδος και δεν πρέπει να καταναλώνεται τα τελευταία χρόνια καθώς σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο πληθυσμός του έχει μειωθεί κατά 70%.

Τσιπούρα

Είναι το δημοφιλέστερο και πιο αγαπημένο ψάρι όλων των Ελλήνων γεγονός που το κάνει να είναι αλιεύεται αλόγιστα. Δυστυχώς τα στοιχεία δείχνουν πως και οι τσιπούρες κινδυνεύουν να εξαφανιστούν.

Σαρδέλα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πληθυσμός της σαρδέλας μειώνεται διαρκώς και τα στοιχεία και για αυτό το ψάρι είναι αποκαρδιωτικά, ο λόγος είναι προφανώς ο ίδιος με της τσιπούρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.