Σφοδρή καταιγίδα με αστραπές και βροντές πλήττει τα βόρεια προάστια

Ξαφνική καταιγίδα

Σφοδρή καταιγίδα με αστραπές και βροντές πλήττει τα βόρεια προάστια

Σφοδρή καταιγίδα πλήττει αυτή την στιγμή τα Βόρεια Προάστια σε μία ξαφνική αλλαγή του καιρού.

Ισχυρή καταιγίδα άρχισε να χτυπά το Λεκανοπέδιο της Αττικής το βράδυ του Σαββάτου (25/06), με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα.

Στα βόρεια προάστια ακούγονται δυνατές βροντές, ενώ οι αστραπές κάνουν τη νύχτα… μέρα.Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες, οπότε και χρειάζεται μεγάλη προσοχή στους δρόμους.Η πυροσβεστική είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα.

Ο καιρός την Κυριακή 26 Ιουνίου

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το meteo, την Κυριακή αναμένονται τοπικά φαινόμενα σε τμήματα της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Συγκεκριμένα, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται έως το πρωί στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Ανάλογα φαινόμενα αναμένονται από το μεσημέρι κυρίως στη Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα κεντρικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και στο Βόρειο Αιγαίο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα των δυτικών και νότιων ηπειρωτικών, του Ιονίου και της Κρήτης θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία, σε υψηλά επίπεδα, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 20 έως 32, στη Θεσσαλία από 24 έως 38, στην Ήπειρο από 17 έως 34, στην Στερεά Ελλάδα από 21 έως 37, στην Πελοπόννησο από 19 έως 38, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 35, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και στις Σποράδες από 21 έως 31, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 20 έως 35, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 19 έως 34 και στην Κρήτη από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στον Θερμαϊκό και στις Σποράδες οι άνεμοι το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν πρόσκαιρα σε νότιους 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ, όμως μετά το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια, όμως από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 3 έως 5 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 27 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις από το πρωί, ενώ τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.