ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Λιχαδονήσια: Το σύμπλεγμα 7 νησιών που σε… μεταφέρει σε εξωτικό μέρος (φώτο)

Λιχαδονήσια: Το σύμπλεγμα 7 νησιών που σε… μεταφέρει σε εξωτικό μέρος (φώτο)

Η Ελλάδα έχει απίστευτη φυσική ομορφιά και αρκετά μέρη που δεν έχει ανακαλύψει ο κόσμος ήδη, ένα από αυτά τα σημεία είναι μεταξύ του Μαλιακού και του Ευβοϊκού κόλπου, στην θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Εύβοιας, μια συστάδα 7 νησίδων, τα Λιχαδονήσια.

Τα Λιχαδονήσια ή αλλιώς Λιχάδες, αποτελούν ιδανικό προορισμό για μονοήμερες εξορμήσεις. Τα καταγάλανα νερά τους και η χρυσή άμμος προσελκύουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού επισκέπτες από τις γύρω περιοχές που σπεύδουν να ευχαριστηθούν την εξωτική τους ομορφιά.

Στο παρελθόν τα νησάκια κατοικούνταν, ενώ η Μονολιά είναι το μεγαλύτερο και πιο διάσημο από τα 7. Η Μανόλια είναι ένα μακρόστενο νησί και διαθέτει έναν μικρό όρμο που λειτουργεί σαν λιμάνι. Η πρόσβαση γίνεται με τα τουριστικά καραβάκια «Λιχαδονήσια Ι» και «Λιχαδονήσια ΙΙ» από τα Καμένα Βούρλα. Αν διαθέτεις προσωπικό σκάφος, μπορείς να προσεγγίσεις το λιμάνι από τον Καραβόμυλο, τις Ράχες, ακόμα και από την Εύβοια.

https://www.instagram.com/p/B3DH2OIHGU3/?utm_source=ig_embed

Τα νερά στο νησί είναι ζεστά και ρηχά, ενώ ενδείκνυνται απόλυτα για μπάνιο με μικρά παιδιά. Η χρυσή άμμος και το κατάφυτο τοπίο δίνουν στο μέρος αίσθηση εξωτική, ενώ η παραλία είναι πλήρως οργανωμένη. Εκεί θα βρεις ξαπλώστρες, ομπρέλες και μια ταβέρνα για καφέ, νερό έως και καλαμαράκια και χταπόδια στα κάρβουνα.

Η σύγκριση ήταν αναπόφευκτη…

Αν δεν προλάβεις τις ξαπλώστρες ή αν ευχαριστιέσαι περισσότερο να στρώνεις την ψάθα σου κάτω, θα βρεις κάποια δεντράκια που θα σου προσφέρουν σκιά. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, καλό είναι να ξεκινήσεις νωρίς, μιας και το μέρος «βουλιάζει» από κόσμο καθημερινά αυτήν την περίοδο.

Η διαδρομή από τα Καμένα Βούρλα προς την Μονολιά, αποτελεί εμπειρία μιας και περιλαμβάνεται ξενάγηση σε ολόκληρο το σύμπλεγμα νησιών. Ο βυθός είναι πλούσιος και η μάσκα ενδείκνυται, ενώ είναι πολύ πιθανό στη διαδρομή να συναντήσεις φώκιες, ακόμα και δελφίνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.instagram.com/p/CD62xHHhJ_Q/?utm_source=ig_embed

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.