Βίντεο: Βρέθηκε παρθένο δάσος στα έγκατα της γης!

Θα μπορούσε να υπάρχει η «Κούφια Γη»;

Βίντεο: Βρέθηκε παρθένο δάσος στα έγκατα της γης!

Κινέζοι σπηλαιολόγοι ανακάλυψαν στην επαρχία Λέγιε στα νότια της Κίνας, μια καταβόθρα βάθους 192 μέτρων που έκρυβε ένα μικρό, απάτητο δάσος στον πυθμένα.

Το θέαμα που αντίκρυσαν ήταν μοναδικής ομορφιάς καθώς είδαν δέντρα ύψους 40 μέτρων να ορθώνονται από τη βάση της γιγάντιας τρύπας με τα κλαδιά τεντωμένα προς το φως που πέφτει από το άνοιγμα στην κορυφή.

Ανάμεσα σε αυτά φυτά που φτάνουν ως τον ώμο καταφέρνουν να μεγαλώσουν με λίγο φως.

Ανάλογες καταβόθρες, που στην ορολογία της γεωλογίας λέγονται δολίνες, σχηματίζονται από νερό που διαβρώνει πετρώματα, συνήθως ασβεστολιθικής σύστασης.

Φυσικά τέτοιες ανακαλύψεις δημιουργούν απορίες για το κατά πόσο ισχύει εν τέλει στο συλλογικό φαντασιακό ο θρύλος της «Κούφιας Γης».

Γιατί πολλά τέτοια μέρη πιθανότατα να μας είναι άγνωστα και να διέθεταν τους πόρους για να συντηρήσουν ακόμα και ολόκληρες φυλές.

Αυτές με την σειρά τους θα θεωρούσαν πως ζουν κάτω από την γη, που σε ένα βαθμό ισχύει.

Όπως αναφέρει το κρατικό κινεζικό πρακτορείο Xinhua, οι σπηλαιολόγοι, με επικεφαλής τον Τσεν Λιζίν, καταρριχήθηκαν 100 μέτρα στα κατακόρυφα τοιχώματα της δολίνης και στη συνέχεια περπάτησαν για ώρες στο ανώμαλο έδαφος μέχρι να φτάσουν στον πυθμένα. Η επιχείρηση ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής και ολοκληρώθηκε νωρίς το βράδυ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ωραίο σε όλα αυτά είναι ότι δεν γνωρίζουμε τι είδους ζώα μπορεί να ζουν σε τέτοιο μέρος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.