ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Χρηματοδότηση για την υλοτόμηση ξυλείας από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Δικαιούχοι οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών της χώρας

Χρηματοδότηση για την υλοτόμηση ξυλείας από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία οι κάτοικοι ορεινών περιοχών της χώρας θα έχουν τη δυνατότητα να προβούν, είτε οργανωμένα ως κοινότητα είτε ατομικά, στην υλοτόμηση ξυλείας, υπό την εποπτεία των οικείων δασικών υπηρεσιών, για να καλύψουν τις ανάγκες για τη χειμερινή περίοδο, υπέγραψε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς.

Υπενθυμίζεται ότι, ήδη, διατίθενται δωρεάν καυσόξυλα από τους Δασικούς Συνεταιρισμούς Εργασίας (ΔΑΣΕ) προς τους κατοίκους σε όλη την Ελλάδα.

Φέτος, το Υπουργείο διέθεσε 4.500.000 ευρώ, που αποτελεί την υψηλότερη πίστωση της τελευταίας δεκαετίας, προς τις υπηρεσίες Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής: Μακεδονίας-Θράκης, Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, για κάλυψη των ατομικών αναγκών των κατοίκων στις ορεινές περιοχές της χώρας.

Αναλυτικότερα, τα ποσά χρηματοδοτήσεων κατ’ έτος έχουν ως εξής:

2022: 4.500.000 €

2021: 3.500.000 €

2020: 3.000.000 €

2019: 680.000 €

2018: 480.000 €

2017: 457.000 €

2016: 907.500 €

2015: 1.100.000 €

2014: 90.000 €

Παράλληλα, το ΥΠΕΝ κατανοώντας ότι οι τρέχουσες συνθήκες δημιουργούν ανάγκη αναπροσαρμογής των τιμών υλοτομικών και λοιπών εργασιών προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες για την αύξησή τους από το επόμενο διαχειριστικό έτος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, δήλωσε: «Η ενεργειακή κρίση που βιώνει η Ευρώπη και η Ελλάδα είναι πρωτοφανής, γι’ αυτό αυξήσαμε τη χρηματοδότηση την υλοτόμηση ξυλείας. Προχωρά η δωρεάν διάθεση καυσόξυλων στα ορεινά και παραδασόβια χωριά, ενώ τώρα δίνουμε τη δυνατότητα στους κατοίκους να υλοτομήσουν και οι ίδιοι ξυλεία για να ζεστάνουν τα σπίτια τους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.