Χριστούγεννα: Τα ανοικτά χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας που μπορείτε να επισκεφθείτε

Υψηλές προσδοκίες για τις γιορτές

Χριστούγεννα: Τα ανοικτά χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας που μπορείτε να επισκεφθείτε

Αρκετοί είναι εκείνοι που συνδυάζουν τις μέρες των Χριστουγέννων με μία βόλτα στα χιονοδρομικά, προκειμένου να φύγουν από την «ρουτίνα» της καθημερινότητας.

Και παρότι ο καιρός δεν θυμίζει σε τίποτα Χριστούγεννα με χιόνι, χιονοδρομικά στη Βόρεια Ελλάδα είναι ανοιχτά και περιμένουν τους επισκέπτες

Όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι των χιονοδρομικών κέντρων αναμένουν τις χιονισμένες ημέρες κατά τις οποίες οι πίστες χιονοδρομίας θα πλημμυρίσουν με τους λάτρεις και μη του σκι.

Προς τα παρόν, υποδέχονται τους επισκέπτες στα ανακαινισμένα τους σαλέ, παρέχοντας παράλληλα τη δυνατότητα λειτουργίας των αναβατήρων (babylift) και πιστών για αρχάριους με τα τηλέφωνα να έχουν πάρει ήδη «φωτιά» από τους ενδιαφερόμενους.

Στη Βόρεια Ελλάδα λειτουργούν εννέα χιονοδρομικά κέντρα, από τα συνολικά 22 της χώρας. Όλα έχουν προετοιμαστεί, ώστε να προσφέρουν με ασφάλεια τις υπηρεσίες τους, ενώ σε ορισμένα έγιναν βελτιώσεις σε εξοπλισμό και υποδομές.

Τα ανοικτά χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας που μπορείτε να επισκεφθείτε:

Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου (Ν. Ημαθίας)

Το χιονοδρομικό κέντρο στο Σέλι το οποίο μπορεί να εξυπηρετήσει έως 5.000 επισκέπτες και ετησίως, ξεπερνά τις 200.00 επισκέψεις, ανακοίνωσε την έναρξη της χειμερινής σεζόν στις 17 Δεκεμβρίου. Λειτουργεί με την διθέσια εναέρια καρέκλα και με το σαλέ καθώς οι συνθήκες χιονοκάλυψης δεν επαρκούν ακόμη για χιονοδρομία.

Σε δηλώσεις του o υπεύθυνος του χιονοδρομικού Απόστολος Μελιόπουλος ανέφερε ότι έχουν γίνει οι έλεγχοι και οι συντηρήσεις των εγκαταστάσεων όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

«Τη φετινή χρονιά η οποία αναμένεται να καταγράψει υψηλά ποσοστά επισκεπτών, κάναμε μια σημαντική παρέμβαση στο χιονοδρομικό, τη λιθοτριψία δηλαδή στις πίστες ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ποσότητα χιονιού».

Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας – Καϊμακτσαλάν (Ν. Πέλλας)

Σε λειτουργία είναι η πίστα των αρχαρίων για εξάσκηση των μικρών φίλων του βουνού, Βόρα ή Καϊμακτσαλάν -το τρίτο μεγαλύτερο σε ύψος της Ελλάδας-, όπως επίσης και ο εναέριος αναβατήρας και το σαλέ του χιονοδρομικού κέντρου για τους επισκέπτες.

Το ωράριο λειτουργίας είναι 9:00-15:00 καθημερινά και συνεχής ενημέρωση υπάρχει από την επίσημη σελίδα του χιονοδρομικού.

Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια (Ν. Ημαθίας)

Τα 3-5 Πηγάδια άνοιξαν μετά από δύο χρόνια περίπου, με δύο ανακαινισμένα σαλέ στη βάση και την κορυφή του χιονοδρομικού. Λειτουργεί καθημερινά κυρίως για βόλτα και καφέ.

Σημειώνεται ότι οι πίστες φτάνουν σε υψόμετρο 2.005 μέτρων και αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία έξι αναβατήρες μόλις το τοπίο «ντυθεί» στα λευκά. Διαθέτει 6 αναβατήρες (1 εναέριο, 4 συρόμενους και 1νπαιδικό).

Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου (Ν. Πιερίας)

Το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου στην Πιερία που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.450 μέτρα, άνοιξε φέτος με αύξηση κατά 10% στις τιμές ενώ το τελευταίο διάστημα έγιναν παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων με νέο χιονοστρωτήρα τελευταίας τεχνολογίας για τη διαμόρφωση των πιστών, συντηρήσεις αλλά και ανακαίνιση του σαλέ. Λειτουργεί μερικώς με τον εναέριο αναβατήρα τα Σαββατοκύριακα και το σαλέ για τους επισκέπτες από τις 9:00 έως τις 16:00.

Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού (Ν. Δράμας)

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού ανοίγει την Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου και σε λειτουργία θα είναι κυρίως το σαλέ από τις 9:00 έως τις 16:00. Έχουν υλοποιηθεί όλες οι απαραίτητες εργασίες για τη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων όπως η πίστα του «Παππού», τα δύο babylift και η Π. Μέστα ΣΑ3 σε επίπεδο χιονοδρομίας.

Την Δευτέρα, μάλιστα, 19 Δεκεμβρίου ορίστηκε ο ανάδοχος του για την εποχική εκμίσθωση από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά (Ν. Σερρών)

Όσον αφορά το χιονοδρομικό κέντρο Λαϊλιά στις Σέρρες, λειτουργεί υπό την ευθύνη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Σερρών (ΕΟΣ), μόνο με το σαλέ τα Σαββατοκύριακα από τις 10:00 έως τις 17:00. Παράλληλα, το ορειβατικό καταφύγιο του ΕΟΣ είναι ανοικτό από το Σάββατο 17/12.

Κατά τη διάρκεια των εορτών, ωστόσο, θα παραμείνει ανοικτό και τις καθημερινές ανάλογα με τις κρατήσεις. Το χιονοδρομικό διαθέτει 2 αναβατήρες, 1 πίστα 1.200μ, 1 babylift και πίστα αρχαρίων.

Χιονοδρομικά που έχουν ανοίξει με τα σαλέ τους

Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου στη Φλώρινα (Διαθέτει δύο σαλέ, 4 αναβατήρες, 10 πίστες και λειτουργεί μια νέα πίστα, η μεγαλύτερη σε μήκος στην Ελλάδα (2100μ.) με Ολυμπιακές προδιαγραφές)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας στα Γρεβενά (Διαθέτει 7 αναβατήρες, 2 εναέριους, 5 συρόμενους, 1 παιδικό και 18 πίστες)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.