Ένας νέος «ιστορικός» φάρος Πολιτισμού στον Πειραιά

Ένας νέος «ιστορικός» φάρος Πολιτισμού στον Πειραιά

Ένας ιστορικός, εντυπωσιακός χώρος τέχνης και πολιτισμού άνοιξε τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, τις πύλες του στον Πειραιά.

Ο λόγος για το νέο πολυχώρο τέχνης 212 ARTS.

Το επιβλητικό νεοκλασικό κτίριο ορόσημο, της οδού Αλκιβιάδου 212, μόλις λίγα μέτρα από το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, φιλοξενεί την έκθεση ζωγραφικής και χαρακτικής της Μαρίας Κουλοβασοπούλου και της Χαράς Δημακάκου, με τίτλο «Αχαρτογράφητα Ύδατα», στο πλαίσιο του επιτυχημένου ετήσιου θεσμού «Ημέρες Θάλασσας».

Πρόκειται για ένα κτίριο, χαρακτηριστικό δείγμα νεοκλασικισμού, το οποίο έχει συνολική επιφάνεια 525 τ.μ. και εκτείνεται σε 3 ορόφους, με rococo μενταγιόν να τονίζουν το κεντρικό άξονα της εισόδου.

Διακοσμημένο με γαλλικά έπιπλα, χρονολογούμενα από τον 19ο αιώνα, τα οποία ο ιδιοκτήτης του χώρου επέλεξε με αγάπη, σεβόμενος την ιστορία του κτιρίου μνημείου που φέτος συμπληρώνει τα 100 χρόνια από την ανέγερσή του.

Ο Ευάγγελος Γεωργούλης, υλοποίησε το όραμά του, με μοναδικό γνώμονα τις προσωπικές του προτιμήσεις και τους υψηλούς αισθητικούς κώδικες, παρόλο που ο ίδιος δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στο χώρο της ναυτιλίας.

Στο κτίριο επίσης στεγάζεται η ναυτιλιακή εταιρία και έχει ως στόχο να φιλοξενεί εκθέσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών καθώς και διεπιστημονικά συμπόσια, ημερίδες, συνέδρια, εκπαιδευτικά προγράμματα, εταιρικές παρουσιάσεις, κοινωνικές εκδηλώσεις, κινηματογραφικές προβολές.

Κατάμεστο και γιορτινό το νεοκλασικό της Αλκιβιάδου 212, με πλήθος κόσμου, καλλιτεχνών, πολιτικών, επιχειρηματιών και φίλων να δίνουν το παρών και να εκφράζουν το θαυμασμό τους για τα είκοσι έργα χαρακτικής και ζωγραφικής, τηρώντας ευλαβικά όλα τα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού.

Στα εγκαίνια, μεταξύ άλλων, παρευρέθησαν: ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Περιουσίας και Κτηματολογίου Τάσος Μαρκαριάν, ο Διευθυντής Π.E Πειραιά και Πρόεδρος B’ Κοινότητας Δήμου Πειραιά Αλέξανδρος Νανόπουλος, η Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής B/ΘMIAΣ EKΠ/ΣHΣ Δήμου Πειραιά Δέσποινα Αρβανίτου, ο Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής A/ΘMIAΣ EKΠ/ΣHΣ Δήμου Πειραιά και Κοινοτικός Σύμβουλος Β’ Κοινότητας Δήμου Πειραιά Χρήστος Μακρής,ο Κοινοτικός Σύμβουλος Β’ Κοιν.Πειραιά Σπύρος Αγγελιδάκης,ο σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα Παιδείας Γεράσιμος Αγγελετάκης,ο Creative Director – Εικαστικός Γιάννης Απέργης, ο Μαιευτήρας – Γυναικολόγος Δημήτρης Τζεφεράκος.

Νικόλαος Μανωλάκος βουλευτής Α’ Πειραιά & Νησων, Ειρήνη Κάτρη (Level Communications), Ευάγγελος Γεωργούλης (212 ARTS)

Αριστερά προς δεξιά: Εμμανουέλα Γεωργούλη, Ευάγγελος Γεωργούλης (212 ARTS), Άννα Γκολφινοπούλου, Ντόρα Γεωργούλη

Αριστερά προς δεξιά: Ευάγγελος Κυριακάκης(Ακτινονολόγος)Τάσος Μαρκαριάν (Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Περιουσίας και Κτηματολογίου),Ευάγγελος Γεωργούλης(212 ARTS), Δημήτρης Τζεφεράκος (Μαιευτήρας – Γυναικολόγος)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.