Με επιτυχία το «5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ευρώτα Χορωδιών – Ορχηστρών» – Τιμήθηκε και ο Γ.Τσούκαλης

Με επιτυχία το «5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ευρώτα Χορωδιών – Ορχηστρών» – Τιμήθηκε και ο Γ.Τσούκαλης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ευρύτατη συμμετοχή κοινού διεξήχθη το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021 το «5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ευρώτα Χορωδιών – Ορχηστρών» στο Πνευματικό Κέντρο της Σκάλας Δήμου Ευρώτα.

Το φεστιβάλ με τίτλο «1821-2021 Ύμνος εις την Ελευθερία» ήταν αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και διοργανώθηκε από την χορωδία «Λιόπετρα», τον Σύλλογο «Νέοι Ορίζοντες», και την Δημοτική Κοινότητα Σκάλας, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Ευρώτα και την Περιφέρεια Πελοποννήσου-ΠΕ Λακωνίας. Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, καθώς και της Ένωσης Χορωδιών Ελλάδος.

Η πρόεδρος του συλλόγου Νέοι Ορίζοντες Λέτα Λεϊμονίτη είχε προετοιμάσει με κάθε λεπτομέρεια την εκδήλωση στο πλαίσιο της οποίας μια ιδιαίτερη έκπληξη περίμενε τον Γιώργο Τσούκαλη, ο οποίος είναι επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου.

Ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής και διευθυντής πολιτιστικής κληρονομιάς στον όμιλο International action art και στον όμιλο για την Unesco Πειραιώς και νήσων τιμήθηκε για την 30χρονη δράση του κατά της αρχαιοκαπηλίας και για την επιστροφή, μετά από δική του πρωτοβουλία,16537 αρχαιοτήτων στο ελληνικό κράτος.

Μεταξύ των επισήμων παρευρισκομένων ήταν και ο πρόεδρος του ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, κ. Ιωάννης Μαρωνίτης ο οποίος τιμήθηκε για το λαμπρό έργο που επιτελεί καθώς επίσης και για την ευρύτερη κοινωνική προσφορά του καθώς επίσης και για την πλούσια πολιτιστική δράση του.

Ο Γιώργος Τσούκαλης και ο Ιωάννης Μαρωνίτης δήλωσαν ιδιαίτερα συγκινημένοι και ευτυχείς παραλαμβάνοντας το βραβείο Λιοπετρα ο κύριος Μαρωνίτης και ειδικο βραβείο για τα τριάντα χρόνια ενάντια στην αρχαιοκαπηλια ο κ.Τσουκαλης.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι κατά το παρελθόν με βραβείο Λιόπετρα έχουν τιμηθεί οι πρόεδροι της δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος και Προκόπης Παυλόπουλος καθώς επίσης και άλλες σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Αντώνης Σαμαράς ο Μίμης Πλέσσας ο Γιωργος Κατσαρός η Ζήνα Κουτσελίνη και άλλοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.