ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο αποδίδει στο Μουσείο της Ακρόπολης θραύσματα από τα Γλυπτά του Παρθενώνα (φωτο)

Μία κίνηση υψηλού συμβολισμού που ενισχύει το πάγιο ελληνικό αίτημα για την επανένωση τους

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο αποδίδει στο Μουσείο της Ακρόπολης θραύσματα από τα Γλυπτά του Παρθενώνα (φωτο)

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο αποδίδει στο Μουσείο της Ακρόπολης δέκα παρθενώνια θραύσματα τα οποία φιλοξενούσε μέχρι προσφάτως στην συλλογή του.

Πρόκειται για μικρά θραύσματα που προέρχονται από τα Γλυπτά που κοσμούσαν τις μετόπες, τη ζωφόρο και τα αετώματα του Παρθενώνα, με μέγιστο ύψος 32 εκατοστά, τα οποία, κατά το παρελθόν, είχαν ταυτοποιηθεί από τον αρχαιολόγο Γεώργιο Δεσπίνη. Ανάμεσά τους και ένα θραύσμα κεφαλής νεανικής μορφής το οποίο συμπεριλαμβανόταν στην επετειακή έκθεση με τίτλο «δι’αυτά πολεμήσαμεν», που πραγματοποίησε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο των εορτασμών επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Θραυσμα-μαρμαρινης-κεφαλης-απο-τη-βορεια-ζωφορου-του-Παρθενωνα

Ένα θραύσμα κεφαλής νεανικής μορφής από τη ζωφόρο του Παρθενώνα είναι ανάμεσα στα δέκα συνολικά που αποδίδονται σήμερα στο Μουσείο της Ακρόπολης
Η πρωτοβουλία για την απόδοση των παρθενώνιων θραυσμάτων ανήκει στον γενικό διευθυντή του Μουσείου της Ακρόπολης κ. Νίκο Σταμπολίδη ο οποίος και κατέθεσε το σχετικό αίτημα στο αρμόδιο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Τα μέλη του Συμβουλίου, πριν από περίπου έναν μήνα, γνωμοδότησαν υπέρ του αιτήματος και την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή παράδοσής τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρωταρχικός στόχος, όπως εκφράστηκε προσφάτως και επίσημα διά στόματος του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. παραμένει να επαναπατριστούν όλα τα Γλυπτά του Παρθενώνα και τα θραύσματά τους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε διάφορα μουσεία του κόσμου με τα περισσότερα, βεβαίως, στο Βρετανικό Μουσείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.