ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Eurovision: Η Ρωσία μπορεί ακόμα να διαγωνιστεί παρά την επέμβαση στην Ουκρανία

Ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων στα social media

Eurovision: Η Ρωσία μπορεί ακόμα να διαγωνιστεί παρά την επέμβαση στην Ουκρανία

Oι διοργανωτές της Eurovision δεν φαίνεται να επηρεάζονται από τη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία και δεν απορρίπτουν ούτε τη ρωσική ούτε την ουκρανική συμμετοχή, με την αιτιολογία, ότι ο διαγωνισμός είναι ένα «μη πολιτικό, πολιτιστικό γεγονός».

Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Ουκρανίας (UA:PBC), δήλωσε σήμερα (24 Φεβρουαρίου) ότι κάλεσε την EBU να αποκλείσει τη Ρωσία από τη συμμετοχή στον επικείμενο διαγωνισμό, ωστόσο η απάντηση, δεν ήταν η αναμενόμενη.

https://twitter.com/uapbc/status/1496771447271968769?s=20&t=qAzSUnoAHYJuXLzPwpSAmg

«Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι ένα μη πολιτικό, πολιτιστικό γεγονός που ενώνει έθνη και γιορτάζει τη διαφορετικότητα μέσω της μουσικής», ανέφερε η επίσημη δήλωση του διαγωνισμού.

«Τα μέλη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης [της Ευρωπαϊκής Ραδιοφωνικής Ένωσης] τόσο στη Ρωσία όσο και στην Ουκρανία έχουν δεσμευτεί να συμμετάσχουν στη φετινή εκδήλωση στο Τορίνο και επί του παρόντος σχεδιάζουμε να καλωσορίσουμε καλλιτέχνες και από τις δύο χώρες για να εμφανιστούν τον Μάιο. Φυσικά θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται, ότι ο 66ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί φέτος στο Τορίνο, μετά τη νίκη της Ιταλίας με το ροκ συγκρότημα Maneskin πέρυσι.

Το συγκρότημα που θα εκπροσωπήσει την Ουκρανία στον διαγωνισμό, είναι οι Kalush Orchestra με το τραγούδι Stefania, ενώ η Ρωσία δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τη συμμετοχή της.

Μετά τη δήλωση, ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων στα social media, με τη συντριπτική πλειοψηφία, να υποστηρίζει, ότι η Ρωσία δεν πρέπει να έχει την επιλογή να συμμετάσχει στον διαγωνισμό.

https://twitter.com/Fukkacumii_/status/1496151136163835927?s=20&t=LBy4w_RSXCOC1O2Hdm_I9w

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/iamiglilime/status/1496822794386128896?s=20&t=h4Y9wb9pbJEi6pglHamh1w

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.