ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Προσβολή από το Βρετανικό Μουσείο: Σε αίθουσα γεμάτη μούχλα, δυσοσμία & αράχνες τα Γλυπτά του Παρθενώνα (φωτό)

Προσβολή από το Βρετανικό Μουσείο: Σε αίθουσα γεμάτη μούχλα, δυσοσμία & αράχνες τα Γλυπτά του Παρθενώνα (φωτό)

Οργή έχει προκαλέσει η κίνηση του Βρετανικού Μουσείου να τοποθετήσε σε αίθουσα γεμάτη μούχλα, δυσοσμία και αράχνες τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Τα παραπάνω κατήγγειλαν πολίτες από το Ηράκλειο της Κρήτης που επισκέφθηκαν το μουσείο του Λονδίνου για να θαυμάσουν από κοντά τα αγάλματα, σύμφωνα με δημοσίευμα του cretapost.gr.

Η οροφή της αίθουσας είναι διαβρωμένη, ενώ και στην τοιχοποιία δίπλα στα εκθέματα, παρατηρείται μούχλα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους επισκέπτες, στους τοίχους υπήρχαν και ιστοί από αράχνες.

Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια αίθουσα, το 2018 παρουσιάστηκε διαρροή νερού μετά την έντονη βροχόπτωση που είχε «πλήξει» το Λονδίνο, με αποτέλεσμα να στάζουν νερά δίπλα από τον κορμό της Ίριδας.

Το Βρετανικό Μουσείο τότε, με γραπτή του δήλωση, είχε υποστηρίξει ότι: «υπήρξε ένα μικρό περιστατικό κατά τη διάρκεια πρόσφατης πολύ βαριάς βροχόπτωσης, όταν μία μικρή ποσότητα νερού εισήλθε στη γκάλερι. Κανένα από τα γλυπτά δεν υπέστη ζημιά και το θέμα έχει αντιμετωπιστεί».

Σύμφωνα με το Μουσείο, λαμβάνονται όλα τα μέτρα, καθώς «η συντήρηση της συλλογής είναι θεμελιώδους σπουδαιότητας για το Βρετανικό Μουσείο».

Μενδώνη: Προσβλητική για τα Γλυπτά του Παρθενώνα η κατάσταση στο Βρετανικό Μουσείο

Άστραψε και βρόντηξε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αναφορικά με τις εικόνες που είδαν την Τρίτη το φως της δημοσιότητας από την τραγική κατάσταση που παρουσιάζει το Βρετανικό Μουσείο στην αίθουσα με τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

«Η κατάσταση, έτσι όπως παρουσιάζεται στις σχετικές φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο, είναι πολύ απογοητευτική για το Βρετανικό Μουσείο και εξαιρετικά προσβλητική έναντι των εκθεμάτων, όταν μάλιστα τα εκθέματα είναι τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει σήμερα το Βρετανικό Μουσείο, ενισχύει το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την οριστική επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα και την επανένωσή τους με τον Παρθενώνα», δήλωσε η αρμόδια υπουργός, Λίνα Μενδώνη.

Η απάντηση του Βρετανικού Μουσείου

Τη δική του απάντηση στις καταγγελίες για εικόνα εγκατάλειψης στην αίθουσα των Γλυπτών του Παρθενώνα δίνει σήμερα το Βρετανικό Μουσείο.

Η απάντηση εκπροσώπου του Μουσείου είναι πως δεν υπάρχει καμία απόδειξη για ύπαρξη μουχλας.

“Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε όταν συνέβη και δεν συνέβη πάνω από τα γλυπτά. Αντιλαμβανόμαστε ότι τα σημάδια στο πάνελ της οροφής είναι απωθητικά αλλά δεν συνιστούν απειλή για τα αντικείμενα. Η συντήρηση της συλλογής είναι υπέρτατης σημασίας για το Βρετανικό μουσείο και η ομάδα συντήρησης επιθεωρεί συνεχώς όλους τους χώρους και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τα γλυπτά” ανέφερε η εκπρόσωπος.

Αναφορικά με την ύπαρξη αραχνών, ανεπίσημη πηγή δήλωσε πως “γίνεται κάθε τόσο καθαρισμός των ιστών αλλά δεν συνιστούν απειλή για γλυπτά”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.