Ανακλήθηκαν οι άδειες δύο γνωστών κινηματοθεάτρων στη Θεσσαλονίκη

Ανακλήθηκαν οι άδειες δύο γνωστών κινηματοθεάτρων στη Θεσσαλονίκη

Στην ανάκληση των αδειών λειτουργίας δύο γνωστών και παλιών κινηματογράφων της Θεσσαλονίκης προχωρά η δημοτική Αρχή της πόλης.

Πρόκειται για τους κινηματογράφος «Αριστοτέλειο», που βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αμύνης, και «Κολοσσαίον» επί της Βασ. Όλγας.

Οι άδειες των δύο κινηματογράφων ανακαλούνται, λόγω έλλειψης πιστοποιητικού πυροπροστασίας και τροποποίησης των όρων πυρασφάλειας.

Η ανάκληση των αδειών εγκρίθηκε την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, πρόεδρος της οποίας είναι ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργος Αβαρλής.

Αν και υπήρξαν επιφυλάξεις από μέλη της Επιτροπής για την ανάκληση των αδειών, καθώς πρόκειται για δύο παλιούς χώρους Πολιτισμού, στο τέλος οι δύο εισηγήσεις από την Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Επιχειρηματία του Δήμου εγκρίθηκαν ομόφωνα, καθώς, όπως αναφέρθηκε, πρέπει να διασφαλίζεται η ασφάλεια των επισκεπτών στους δύο κινηματογράφους και να τηρούνται όσα ορίζει ο νόμος για την πυροπροστασία.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν και εκπρόσωποι των δυο επιχειρήσεων, οι οποίοι ανακοίνωσαν στα μέλη της Επιτροπής ότι έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την έκδοση του πιστοποιητικού από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Μάλιστα, όπως ανέφεραν έχει κατατεθεί ήδη και σχετική μελέτη από τεχνικούς. Σημειώθηκε, επίσης, ότι οι δύο επιχειρήσεις έχουν πιστοποιητικό, το οποίο, όμως, δεν είναι με τα καινούργια δεδομένα που ορίζει ο νόμος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ζήτημα είχε απασχολήσει και τον περασμένο Ιούνιο την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, όπου τότε δόθηκε διορία λίγων μηνών για να εκδώσουν οι δυο επιχειρήσεις πιστοποιητικό πυρασφάλειας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης επρόκειτο να συζητηθεί και η ανάκληση της άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας και του κινηματογράφου «Ράδιο Σίτυ», με την επιχείρηση να προσκομίζει στην Επιτροπή το πιστοποιητικό πυροπροστασίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.