ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δήμος Αθηναίων: Στέλνει επιστολή στη βρετανική κυβέρνηση για επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Δήμος Αθηναίων: Στέλνει επιστολή στη βρετανική κυβέρνηση για επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Ο Δήμος Αθηναίων αναμένεται να στείλει επιστολή προς τη βρετανική κυβέρνηση με την οποία θα ζητήσει την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα εκεί που ανήκουν, στην Ελλάδα.

Ο δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που είναι σε εξέλιξη, αποδέχθηκε σχετική πρόταση του επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα και πάλι Αθήνα», του Γιώργου Βουλγαράκη. Το κείμενο της σχετικής επιστολής θα εγκριθεί στην επόμενη συνεδρίαση.

Αναφερόμενος στην πλατεία Ομονοίας, ο κ. Μπακογιάννης έκανε λόγο για «ένα σπουδαίο έργο» που ολοκληρώνεται σε χρόνο-ρεκόρ και χωρίς κόστος για τον Δήμο, όπως υπογράμμισε. Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους δωρητές, υπογραμμίζοντας ότι η «φιλοσοφία» της δημοτικής αρχής είναι να κινητοποιήσει δυνάμεις που μπορούν να προσφέρουν τέτοια έργα στην πόλη των Αθηνών.

Επίσης, ο κ. Μπακογιάννης αποδέχθηκε το αίτημα της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», να διεξαχθεί συζήτηση για το Γηροκομείο Αθηνών, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για το Γηροκομείο Αθηνών η «Ανοιχτή Πόλη»,πρότεινε μεταξύ άλλων, τον ορισμό μεταβατικής διοίκησης, με επικεφαλής τον δήμαρχο Αθηναίων και συμμετοχή αντιπροσωπείας δημοτικών συμβούλων, η οποία θα προχωρήσει στις αρχαιρεσίες εκλογής αιρετής διοίκησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ακόμη, ότι προχωρά το master plan για την ενοποίηση του χώρου Αρχαιολογικού Μουσείου-Ακροπόλ-Πολυτεχνείου, στην Πατησίων, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης « Αθήνα για την Ελλάδα», Γιώργου Καραμπελιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.