Ενας παλιός χρόνος που άφησε τις περισσότερες εκκρεμότητες ever στο νέο έτος, σε όλα τα επίπεδα, εντός και εκτός Ελλάδος...

Η χορωδία του Κόκκινου Στράτου τραγουδάει Θεοδωράκη προς ένδειξη αλληλεγγύης στην Ελλάδα (βίντεο)

Η χορωδία του Κόκκινου Στράτου τραγουδάει Θεοδωράκη προς ένδειξη αλληλεγγύης στην Ελλάδα (βίντεο)

Σε μια σημαντική ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς την Ελλάδα προχώρησε η χορωδία του Κόκκινου Στρατού.

Οι ερμηνευτές της τραγουδούν στα ελληνικά το «Όταν σφίγγουν το χέρι» των Μίκη Θεοδωράκη – Γιάννη Ρίτσου.

Η «Χορωδία του Κόκκινου Στρατού» επιδιώκει να συμβάλλει με τον δικό της τρόπο στην ενίσχυση του ηθικού όλων των γιατρών, των νοσηλευτών, των εργαζομένων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού.

Το παγκοσμίου φήμης Alexandrov Ensemble, γνωστό και ως «Χορωδία του Κόκκινου Στρατού», είναι η επίσημη στρατιωτική χορωδία των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων. Πήρε το όνομά της από τον πρώτο της διευθυντή, Αλεξάντερ Βασίλιεβιτς Αλεξαντρόφ και αποτελείται από μια αποκλειστικά ανδρική χορωδία, μια μουσική ορχήστρα και ένα χορευτικό σύνολο.

Ξεκίνησε το 1928 σαν μουσικό σύνολο αποτελούμενο από 12 στρατιώτες με βασική αποστολή να ψυχαγωγεί τα σοβιετικά στρατεύματα οπουδήποτε στον κόσμο βρίσκονταν. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’30 είχε φτάσει να απασχολεί 300 καλλιτέχνες και η φήμη της είχε ήδη ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας. Η Χορωδία, στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου έδωσε πάνω από 1500 συναυλίες, πολλές από αυτές και στην πρώτη γραμμή, παίζοντας έτσι καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση του ηθικού του Κόκκινου Στρατού.


Η τελευταία φορά που η Alexandrov Ensemble βρέθηκε στην Ελλάδα ήταν τον Δεκέμβριο του 2017 για δυο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το Alexandrov Ensemble ήταν προγραμματισμένο να δώσει και φέτος τον Ιούνιο δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τις οποίες και ελπίζει ότι θα μπορέσει να πραγματοποιήσει στις αρχές Οκτωβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.